Kunst & Cultuur

Waarom Trefkoele+

Exposeren

Kunst en cultuur is een van de hoofdthema’s van Trefkoele+, waar we meer aandacht aan willen geven. Trefkoele+ heeft daarom de hulp ingeroepen van een vijftal lokale kunstenaars die meedenken hoe we meer activiteiten in het kulturhus kunnen krijgen op het gebied van kunst en cultuur. ‘Kunstgroep Trefkoele+’ bestaat uit Hilda van Assen, Ton van Sprang, Ria van Lenthe, Carla Bohnert en Elze Klute-van Weeghel. Heb je interesse om te exposeren? Zoek dan contact met Trefkoele+. Samen met de kunstgroep kijken we dan naar de mogelijkheden.

Daarnaast doet Trefkoele+ ook mee aan het jaarlijks terugkerende evenement Kunst om Dalfsen en de Week van Alle Kunsten (WAK).

Exposities binnen de Trefkoele+

De verbeelding beeldend maken. Met de nieuwe expositie Verkeerd Verbonden van DONNA.fem gaan de de twee donna’s, tevens zussen,  Alette en Noortje van den Berg geen taboe uit de weg. De zintuiglijke expositie neemt je mee in de gedachtenwereld van verschillende jongeren. “Wat zijn zijn de dagelijkse struggles, hoe ga je om met de sociale druk, pas jij in het perfecte plaatje, hoe zie jij de wereld voor je?…..” De expositie Verkeerd Verbonden is een 3 weken lang te zien in de Trefkoele+ in Dalfsen.

“DONNA.fem is opgericht vanuit de drive om het echte verhaal te vertellen.  Wij vinden het belangrijk om in beeld te brengen wat er speelt en leeft, mensen tot nadenken te zetten, en zo met kleine dingen het verschil te kunnen maken. Door middel van visual storytelling vertellen wij verhalen die ertoe doen. Met elkaar brengen wij een sociaal maatschappelijke boodschap in beeld op een nieuwe manier, die aansluit op de tijd van nu. Door het prikkelen van verschillende zintuigen dagen we de kijker uit om onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te bekijken, en wellicht te veranderen”

De expositie is van 21 oktober tot 10 november te bekijken in Trefkoele+.

Toekomstige Exposities

Hiernaast een kleine blik op wat er te komen staat op het gebied van kunst binnen de Trefkoele+.

De volgende expositie zal vanaf 4 februari te zien zijn in ons gebouw.