De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Saam welzijn

Saam Welzijn is ontstaan uit de fusie tussen de drie voormalige welzijnspartners in de gemeente Dalfsen: SWO Lemelerveld, Landstede Welzijn en SMON Welzijn.

Saam Welzijn waarborgt de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening. Door te streven naar dienstverlening voor inwoners van alle leeftijden worden niet alleen domeinen verbonden, maar ook doelgroepen. Met het ontstaan van Saam Welzijn worden de lokale deskundigheid en de diverse specialismen verbonden tot een (nog) sterk(er) welzijnsaanbod in de gemeente Dalfsen.

ONZE WERKWIJZE

Onze inzet is erop gericht dat mensen sterk blijven en indien nodig sterker worden. Ieder moet blijvend mee kunnen doen op alle levensgebieden, of dat nu binnen het gezin, onderwijs, werk, zorg voor elkaar of de woon- en leefomgeving is. Dat leidt ertoe, dat de samenleving in zijn geheel krachtiger wordt. De veerkracht neemt toe.

EIGEN KRACHT

Het streven is dat mensen moeilijkheden of tegenslagen zelf kunnen hanteren en zo mogelijk oplossen. Doordat we ons richten op sociale verbondenheid en wederkerigheid (groepskracht en buurtkracht) en het versterken van de kracht en potentie van mensen (eigen kracht), zorgen we voor een natuurlijke buffer en voorkomen daarmee inzet van professionals. Welbevinden voorkomt zorg.

INTEGRALE AANPAK

Wij geloven dat een integrale aanpak meer effect heeft. Soms zetten we eerst in op het aanboren, stimuleren of versterken van één kracht, vaak zetten we gelijktijdig in op meerdere krachten.
Dat doen we door met onze inzet per situatie de juiste verhouding te bieden tussen:

  • formeel – informeel,
  • individueel – groepsgericht,
  • buurtgericht – stedelijk en
  • face-to-face – digitaal.

We bieden daarbij altijd maatwerk.

Voor meer informatie mag u altijd contact met Saam Welzijn opnemen.

 
 

Contactgegevens