De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Vrijwilligerspunt Dalfsen

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten. Voor jong en oud, eenmalig of structureel. Het Vrijwilligerspunt helpt mensen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk en ondersteunt vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen die met vrijwilligers werken.

Vrijwilligers

 

Wil je je talenten verder ontwikkelen of gewoon je vrije tijd op een leuke manier invullen? Het Vrijwilligerspunt helpt je zoeken naar het vrijwilligerswerk wat bij jou past en bemiddelt tussen jou en een organisatie.

Wil je informatie over vrijwilligerswerk, iets nieuws leren of je kennis delen met anderen? Het kan allemaal bij het Vrijwilligerspunt Dalfsen. Kom langs tijdens openingsuren. We helpen je graag verder.

Doe de online quiz om uit te vinden wat voor vrijwilliger jij bent! Of meld je aan voor de vrijwilligerspool. Dan kunnen organisaties jou vinden!

Organisaties

Vrijwilligersorganisaties kunnen gebruik maken van de website van het Vrijwilligerspunt om hun organisatie en vrijwilligersvacatures goed onder de aandacht te brengen. Ze kunnen hun organisatie presenteren en laten zien wat ze als organisatie allemaal te bieden hebben.

Is jouw organisatie op zoek naar vrijwilligers of wil jouw organisatie graag nieuwe doelgroepen vrijwilligers werven maar weten jullie niet waar jullie ze moeten zoeken? Neem deel aan een Expeditie Nieuwe Gezichten. Samen met andere organisaties aan de slag om nieuwe mensen te vinden.

Vrijwillige besturen moeten steeds professioneler worden. Het Vrijwilligerspunt biedt ondersteuning en advies voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties. Kennisdeling, workshops en trainingen door experts en bestuurscoaches voor vrijwillige besturen.

Scholing

Het Vrijwilligerspunt verzorgt scholing en training voor vrijwilligers. Heb je een specifieke scholingsvraag? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Waardering

De inzet van vrijwilligers in onbetaalbaar. Om vrijwilligers te laten weten hoezeer hun inzet wordt gewaardeerd, organiseert het Vrijwilligerspunt elk jaar een waarderingsactiviteit.

Organisaties kunnen ook zelf hun vrijwilligers waarderen met #WAT JIJ DOET! Laat zien wat jouw vrijwilliger(s) zo bijzonder maakt en deel het met de rest van de wereld.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Dalfsen heeft een collectieve vrijwilligersverzekering (BasisPolis en PlusPolis) afgesloten voor iedereen die in de gemeente Dalfsen vrijwilligerswerk doet. Dit betekent o.a. dat vrijwilligers die tijdens hun werkzaamheden schade veroorzaken hiervoor verzekerd zijn.

Schadeclaims kunnen via het Vrijwilligerspunt worden ingediend.

Contactgegevens