De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Terugblik LenteRock met de ‘Bottleneck Rockers’ in het Pluscafé

Pagina: Terugblik Vechtdal Blues en Rock | Lenterock

DALFSEN – LenteRock: Buiten nat en guur, maar binnen werd de lente warm verwelkomd. 
Het liep vanmiddag al snel gezellig vol tijdens de LenteRock 2024 in het Pluscafé van Trefkoele+.

De bezoekers en natuurlijk ook de 2 mans formatie ‘Bottleneck Rockers’ hadden  er duidelijk zin in. Deze formatie van Niek Mollen en Jean  Hofman, heeft al van enorm veel podia hun naam op de affiches staan. Acoustic to the bone en toch rockt het aan alle kanten.

Van de opener Fulsom prison blues tot Going to the run, werden met veel enthousiasme ontvangen. Van oude rockkrakers als Johhny B Goode – waar flink bij geswingt werd- , tot ballads als Ring of fire, onvermoeid denderen de Bottleneck Rockers door de setlisten heen. Het publiek had geen tijd om op adem te komen, want kon zo’n beetje alle songs meezingen. Zo ook bij de zeer knap op banjo en gitaar gespeelde Bruce Springsteen cover I’m on fire.

Met op de tap onder andere een lekkere Lentebok en een Affligem Blond, was het ook meteen een zeer gezellig weerzien van vrienden en bekenden onder de bezoekers. Daarnaast waren de op de beamer getoonde beelden van bijna 15 jaar Vechtdal Blues & Rock een feest der herkenning, toen sommigen zichzelf terug zagen op de foto’s.

Na de door the Rockers afsluitende boodschap Keep on rocking in the free world, namen de bluesparty DJ’s Fileroy en Bosch de geluidsinstallatie nog een tijdlang  in beslag met de beste blues, rock and classic songs en moesten de laatsten, samen met de overal op de grond liggende pinda doppen, er zo’n beetje uitgeveegd worden.

Het mede organiserende Vechtdal Blues & Rock kon nu al aangeven dat volgend jaar de LenteBlues op zondagmiddag 23 maart is, met dan de band Tap – a -Tune. 

Met dank aan Johan Bokma: voor de foto’s: