De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

theatervoorstelling Alzheimer Café Dalfsen

Op maandagavond 18 september 2023 is er Alzheimer Café. In verband met Wereldalzheimerdag op 21 september, een themadag ter bevordering van wereldwijde aandacht voor de ziekte van alzheimer en alle andere vormen van dementie, pakken wij deze maand groot uit met een voorstelling in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen.

Mensen met (vermoeden van) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom. Om 19.30 uur start de voorstelling en de koffie staat vanaf 19.00 uur klaar.

Voor deze avond hebben wij ‘Theater aan de Lijn’ uitgenodigd met hun voorstelling ‘Wie van de drie heeft dementie?`. Een vrolijke voorstelling. Zus, zus en broer op leeftijd proberen te ontdekken wie van de drie dementie heeft. Ze doen met z’n drieën muziek- en geheugentesten. Het blijft in het ongewisse óf één van de drie dementie heeft en zo ja wie. Naast het onderwerp dementie gaat de voorstelling vooral over communicatie tussen de zussen en broer. Ze gaan nog altijd met elkaar om als in hun kinderjaren. Een spel van macht, onmacht en verbondjes maken en toch om elkaar geven. Kortom, een feest van herkenning !

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een fijne ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. In het alzheimercafé kan je tips en informatie krijgen over (omgaan met) dementie. Je kan er antwoord op je vragen krijgen, ervaringen uitwisselen met lotgenoten en er is ruimte voor sociaal contact.

Informatie

Voor informatie kunt u terecht bij:

Janny Velthuis, Mantelzorgconsulent Saam Welzijn, 06-11276383. U kunt zich voor deze theatervoorstelling aanmelden via mail: info@saamwelzijn.nl of telefonisch 0529-793013. Krijgt u de voicemail ? Spreek deze dan in ! Wij horen graag uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen uw komt.