De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Klussendienst biedt hulp

Saam Welzijn werkt in de gemeente Dalfsen en Staphorst, voor en met alle mensen in de leeftijd van 0 tot 100 jaar. Het is aan Saam om mensen te betrekken bij de sociale samenleving op een manier die bij hen past.

Daarvoor worden vele voorzieningen, activiteiten en projecten ontwikkeld die daarbij helpen. Zo heeft Saam Welzijn ook een Klussendienst. Deze biedt incidentele, praktische hulp als er een kleine klus uitgevoerd moet worden waarvoor je redelijkerwijs geen bedrijf inhuurt.

De Klussendienst werkt met vrijwilligers. Dit zijn doorgaans mensen die ergens goed en handig in zijn en die tijd en zin hebben om een ander te helpen. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

De vrijwilligers kunnen helpen bij kleine klussen waar u af en toe tegenaan loopt en waarvoor u niemand kunt vinden om ze uit te voeren. Denk hierbij aan een kleine reparatie, electraklusjes, loodgietersklusjes, iets ophangen, elektronica afstellen, licht tuinwerk, enz.

Alleen klussen die eenmalig, eenvoudig van aard en kort van duur (ongeveer 1 uur) zijn kunnen gekoppeld worden aan een geschikte klusvrijwilliger.

Mensen die nu al gebruik maken van de Klussendienst hebben een kluskaart gekocht bij Saam Welzijn. Met een kluskaart kan er 3x een klus aangevraagd worden.

Heeft u vragen, wilt u vrijwilliger worden of wilt u gebruik maken van de Klussendienst dan kunt u contact opnemen met Saam Welzijn, tel.: 0529-793013.