De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Dag van de Wilsverklaring – informatiepunt en gratis lezing

Op zaterdag 7 oktober wordt landelijk de Dag van de Wilsverklaring gehouden. Hoe het einde van het leven eruitziet is niet te voorspellen. Je kunt er wel invloed op hebben. In een wilsverklaring kunnen mensen hun eigen wensen vastleggen voor het levenseinde, en deze bespreken met arts en naasten.

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) zet zich onder meer in om mensen op weg te helpen met wilsverklaringen. Tijdens de Dag van de Wilsverklaring is er een informatiepunt in Trefkoele+ en een lezing die het antwoord wil geven op vragen zoals: wat is een wilsverklaring, wat is het verschil tussen een wilsverklaring en een levenstestament, hoe stel je een wilsverklaring op en hoe voer je het gesprek hierover? NVVE-medewerkers geven een aantal praktische tips om je op weg te helpen, zodat je zelf aan de slag kunt met jouw wilsverklaring.

Lezing

Van 13.00 tot 13.45 uur is de lezing in de Panoramazaal gepland. Deze lezing gaat speciaal over wat je opschrijft om jouw wilsverklaring sterk en persoonlijk te maken. De lezing is gratis en aanmelden via de website van Bibliotheek Dalfsen of bij het Infopunt is gewenst.

Informatiepunt

Tussen 13.45 tot 14.30 uur kun je binnenlopen voor een gesprek en informatie over wilsverklaringen.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de dag van de wilsverklaring maak je kennis met de drie wilsverklaringen: het schriftelijk euthanasieverzoek, het schriftelijk behandelverbod en de volmacht medische beslissingen. Je weet wat het nut ervan is en hoe je het gesprek voert over het levenseinde. Nú, niet later!

 Kies een moment dat jou past

Ben je niet in de gelegenheid om op zaterdag 7 oktober langs te komen, dan organiseert de NVVE op maandag 2, woensdag 4 en vrijdag 6 oktober digitale lezingen over wilsverklaringen. Meer informatie en inschrijven: www.nvve.nl/wilsverklaringen.