De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Alzheimercafé 20 november a.s.

Op maandagavond 20 november 2023 is er Alzheimer Café in de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen. Mensen met (vermoeden van) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom.

Om 19.30 uur start het programma en de koffie staat vanaf 19.00 uur klaar. De avond duurt ongeveer tot 21.00 uur.

Deze laatste bijeenkomst van het jaar, wordt een muzikale avond! Muziek is één van de laatste dingen in het brein van mensen met dementie dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

René Lorist, muziektherapeut, is deze avond te gast. Hij neemt ons mee in de wondere wereld van muziek en vertelt wat het met ons allen kan doen.

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een fijne ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. In het alzheimercafé kan je tips en informatie krijgen over (omgaan met) dementie. Je kan er antwoord op je vragen krijgen, ervaringen uitwisselen met lotgenoten en er is ruimte voor sociaal contact.