De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Terugblik Positief Gezond Dalfsen 2023

De eerste inspiratiedag over gezond zijn en gezond blijven in Trefkoele+ was een succes. Ongeveer 850 bezoekers volgden presentaties en workshops, deden mee aan een escaperoom of haalden informatie op bij de verschillende standhouders op de inspiratiemarkt. Trefkoele+ kijkt terug op een geslaagde dag waarbij doorlopend bezoekers in het kulturhus waren. “We zijn blij dat we ook op een thema als Gezondheid – in de breedste zin – van betekenis kunnen zijn voor inwoners”.

Met dank aan Vechtdal TV is de inspiratiedag Positief Gezond Dalfsen ook mooi in beeld gebracht op film: filmpje TV Vechtdal Positief Gezond Dalfsen 6 januari 2023

En op foto dankzij Johan Bokma:

Positief Gezond Dalfsen

Vrijdag 6 januari 2023 – 10.00 – 16.00 uur 

Hoe zit jij in je vel?

Samen met lokale organisaties organiseert Trefkoele+ de inspiratiedag ‘Positief Gezond Dalfsen’ voor alle inwoners van Dalfsen. Het draait deze dag om een bredere kijk op gezondheid. Een evenement dat gratis toegankelijk is voor iedereen. We willen je inspireren om gezond te zijn en te blijven op een positieve manier.

Lekker in je vel zitten en om kunnen gaan met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen die het leven brengt. We nodigen inwoners uit – van jong tot oud – om zelf geïnspireerd te raken waar nog gezondheidswinst te behalen valt. Het is ook een mooie gelegenheid elkaar te ontmoeten en elkaar een gezond 2023 te wensen.

Wees welkom!

Positief Gezond Dalfsen is voor:

Kinderen

Voor kinderen is in Hal2 een sport en spellen evenement opgezet. Daar kun je laser gamen, oud Hollandse spelletjes spelen en we dagen je uit om ook je familie mee te nemen. Wie kan het beste groot darten?

Als je kind niet lekker in zijn vel zit of heeft last van weinig zelfvertrouwen. Kan niet goed meekomen op school doordat het lezen of schrijven moeilijk gaat, dan zijn er verschillende aanbieders aanwezig die jouw kind daarbij kunnen helpen. Ook worden verschillende presentaties gegeven bijvoorbeeld over Dyslexie, het kinderbrein en bewegen.  Om 11.00 uur is er voor kinderen van  10 t/m 15 jaar in de Spiegelzaal een workshop weerbaarheid, waarbij je eens lekker kunt boksen.

Jongeren

Jullie kunnen in Hal 2 je hart ophalen en de sport en spelactiviteiten doen. Als je behoefte hebt om af en toe wat in een groep te doen, dan kun je vanaf 13.00 uur een kijkje nemen in het jongerencentrum.

Ben jezelf niet gelukkig, heb je weinig zelf vertrouwen, denk je aan zelfmoord? Hele zware onderwerpen, ook daar is deze dag voor. De GGD heeft een speciale ruimte ingericht waar je kunt praten over je gedachten of vragen kunt stellen. Loop ook de Inspiratiemarkt over om te zien welke zorgaanbieder jou kan helpen. Pak bijvoorbeeld de handschoen op, want ook jij doet er toe!

Mensen in de bloei van hun leven

Gezonder leven, minder vlees eten en meer bewegen, het zijn de peilers van een gezonde levensstijl, maar hoe doe je dat? Je kunt proeven, workshops en presentaties volgen en actief meedoen met de buitendemo over levensstijlcoaching. Laat ook even je bloeddrukmeten op de inspiratiemarkt.

Heb je moeite met alle ballen hoog houden, het gevoel dat je lichaam en geest niet in balans is? Zware gedachten, chronische pijn of opgroeiende kinderen het zijn allemaal onderwerpen die jou kunnen aangaan. Als je hulp nodig hebt, behoefte aan rust of iemand waarmee je kunt praten? Op de inspiratiemarkt vind je hulp en ondersteuning. Er zijn diverse presentaties over verschillende onderwerpen. Zie ook ons programma.

Ouderen

Langer zelfstandig blijven wonen, fit en gezond ouder worden en genoeg sociale contacten. Dit zijn allemaal onderwerpen die je aantreft tijdens Positief Gezond Dalfsen. Ook hoe je kunt voorkomen dat je valt, we hebben een compleet valpreventieparcours in Hal 1C. Ben je nog fit en vitaal dan dagen we je uit om met je kleinkinderen in Hal 2 om samen de oud Hollandse spelletjes te gaan spelen.

Om 11.00 uur wordt in de Panoramazaal B een presentatie gegeven over waarom 65+ meer vallen. Een aanrader! Heb je moeite met het patiënten portaal van het ziekenhuis? Neem dan om 13.00 uur je laptop of tablet mee en oefen onder begeleiding hoe je hiermee om kunt gaan.

Het programma

Op vaste tijden en in verschillende zalen worden presentaties en workshops gegeven.  De inspiratiemarkt, valpreventieparcours en escaperoom kunnen doorlopend worden bezocht. Klik op de knop hiernaast voor het complete programma of download het boekje.

Positief Gezond Dalfsen

Trefkoele+ heeft Positief Gezond Dalfsen in samenwerking met een aantal deelnemers vormgegeven. Alle deelnemers werken kosteloos mee. Het evenement is mogelijk gemaakt door Kerngezond Gemeente Dalfsen