De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Specialisatie ouderenzorg bij Logopedie Pluspunt

Specialisatie ouderenzorg bij Logopedie Pluspunt

Dysfagie, ParkinsonNet en Afasie

Mijn naam is Ellen Blaak en ik werk sinds maart 2017 in de praktijk. Toen ik in 2016 de opleiding logopedie heb afgerond ben ik verder gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar ben ik met de pre-master Neurolinguïstiek van de opleiding Taalwetenschap begonnen. De pre-master duurde een jaar, waarbij ik veel kennis heb opgedaan over taalontwikkelingsstoornissen, dyslexie en afasie.

In september 2017 ben ik begonnen met de master Neurolinguïstiek, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in afasie. Afasie is een taalstoornis die iedereen kan oplopen na bijvoorbeeld een hersenbloeding of herseninfarct. Mijn afstudeeronderzoek en scriptie gingen over het oproepen van werkwoorden in het spontane spreken van personen met afasie. Ik kan u met trots vertellen dat ik in augustus 2018 ben afgestudeerd en mijn masterdiploma binnen heb!

Daarnaast ben ik sinds juli 2018 aangesloten bij ParkinsonNet. Dit houdt in dat ik personen met de Ziekte van Parkinson mag behandelen. Personen met de Ziekte van Parkinson kunnen op den duur moeite krijgen met spreken en/of slikken. Als logopedist ben ik nu bevoegd om deze personen logopedische behandeling te geven. Ook op het gebied van neurologische slikstoornissen (dysfagie) heb ik een cursus gedaan.

Binnen mijn werk als logopedist bij Logopedie Pluspunt behandel ik zowel kinderen als volwassenen en ouderen. Ik behandel op verschillende locaties, namelijk in de praktijk in Dalfsen en in Lemelerveld, op basisschool de Regenboog in Lemelerveld, bij Zorgcentrum Rosengaerde en bij cliënten aan huis.

Mijn passie ligt in het behandelen van volwassenen en ouderen. Ik specialiseer mij in de volwassenen- en ouderenzorg, doordat ik als logopedist wordt ingezet bij Zorgcentrum Rosengaerde en doordat ik personen met de Ziekte van Parkinson mag behandelen. Ook behandel ik taal-, spraak-, of slikstoornissen bij personen met Niet Aangeboren Hersenletsel en andere (degeneratieve) ziekten, zoals Dementie en Alzheimer.

Mijn werkdagen zijn dinsdag en vrijdag. Wanneer u een vraag heeft of kennis zou willen maken hoor ik het graag.

Ik ben bereikbaar op het e-mailadres ellen@logopediepluspunt.nl en op het telefoonnummer 06-24609740.

Wie weet tot ziens!