De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Kunst om Dalfsen 2024

Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei 2024 is Trefkoele+ expositielocatie tijdens Kunst om Dalfsen. Ben je nog op zoek naar een plek om te exposeren, neem dan contact op met Ilse Veerbeek, ilse.veerbeek@trefkoeleplus.nl

Opening nieuwe Kunstexpositie / Kunst om Dalfsen in Trefkoele+

Op zaterdag 4 mei om 10.00 uur wordt de nieuwe kunstexpositie, tegelijk met de start van Kunst om Dalfsen, geopend door het muzikale duo Fiore bestaande uit Talitha Klooster (viool) en Nadine Blaak (piano). 

Na de opening speelt het duo op deze zaterdag nogmaals in ons kulturhus voor een vrije gift van 11.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 13.30 uur.

Talitha Klooster (1996) heeft gespeeld in allerlei orkesten en meegedaan met allerlei projecten. Van orkest JSO de Vuurvogel (waarvan 1 jaar concertmeesterschap), Jeugdorkest Nederland (JON) en Nederlands Strijkersgilde (NSG) tot aan Gospelcelebrations met Elvis E.

 Nadine Blaak (1996) heeft klassiek piano gestudeerd aan de University of Macedonia in Thessaloniki, Griekenland. Hier heeft zij pianolessen gevolgd bij Uwe Matschke en correpetitorlessen bij Ioanna Polizoidou. In januari 2023 heeft Nadine gesoleerd bij het Noord-Drents Kamerorkest Divertimento, waarmee zij in Assen pianoconcert no. 7 van Clara Schumann heeft uitgevoerd. 

Exposanten alleen tijdens Kunst om Dalfsen


  • Schildersclub Dalfsen

Elke maandagmiddag komt een gemêleerd gezelschap van gemiddeld 13 cursisten om lekker te schilderen of extra wat lessen te volgen. Dit werk wordt  gestimuleerd door Saam Welzijn en de lessen worden gegeven door kunstenares Tineke Hutten uit Heino. Men schildert met vrije onderwerpen en regelmatig wordt er bepaalde techniek aangeboden.


In eigen atelier ben ik aan het experimenteren in mijn kunnen“. Het ontwerpen van kunstzinnige ideeën en deze uitwerken tot een tastbaar houtobject.  Hergebruik van restmaterialen, voorwerpen of onderdelen heeft mijn interesse, met voorkeur voor massief hout.


Laura maakt pasteltekeningen. Naast haar eigen werk maakt ze ook portretten van huisdieren in opdracht. Je kan bij haar terecht voor een pasteltekening van je hond, kat, konijn, cavia, paard, hamster op ander huisdier.


Kunstenaar Mots Kocic staat bekend om zijn unieke creaties van houten voorwerpen en meubels. Zijn kunstwerken combineren vakmanschap met artistieke flair, daarom vertelt elk stuk een eigen verhaal. Zijn artistieke visie omvat zowel functionaliteit als esthetiek. Mots’ werk is een eerbetoon aan traditioneel vakmanschap. Echt iets voor liefhebbers van unieke creaties.


  • Greet van der Meulen, Taco Bijlsma en Veerle Bijlsma – info@fotaco.nl

Greet van der Meulen: fotograaf met voorliefde voor natuur

Taco Bijlsma: fotograaf zwart-wit portretten

Veerle Bijlsma: jong teken- en schildertalent, veelzijdig van realistisch tot meer fantasie, met oog voor kleur en detail.


Overige activiteiten tijdens Kunst om Dalfsen in Trefkoele+

  • opening langdurige expositie op zaterdag 4 mei om 10 uur in het Pluscafé. Zie hieronder welke exposanten er mee doen.
  • diverse demonstraties

Exposanten Kunst om Dalfsen en de periode er na t/m 5 september ’24.


Het werk van Tineke is gemaakt d.m.v. glasfusen. Dit is het versmelten van speciaal glas in de glasoven. Haar ontwerpen zijn figuratief en abstract. Kleuren maken blij!!

 


  • M∆nù (vitrine) / Instagram: @manu.lunare

Tekeningen in warme kleuren van 5 bij 5 of 20 bij 20 cm. 


  • Linda Tichelaar (vitrine) –Ook aanwezig met demonstraties tijdens Kunst om Dalfsen.

Kunst is een verrijking van uw inrichting. Vanuit dit oogpunt maakt Carla Bohnert objecten met een uiteenlopende uitstraling.


  • Fotoclub Dalfsen www.fotoclubdalfsen.nl –  hjpekkeriet@gmail.com

    Fotoclub Dalfsen heeft 25 enthousiaste fotografen die het leuk vinden beelden met elkaar te delen en van elkaar te leren. Op de clubavonden bespreken we ons werk en proberen we elkaar te inspireren en te stimuleren. In de Panoramazaal exposeren wij een aantal foto’s met als thema contrast en tegenstellingen.


De nieuwe natuurkunst  van de hand van Arnold Kuijper. Zijn ‘Dutch landscape Oil Pantings’  variëren van de Hollandse Duinen, tot de Veluwse Heide, het Limburgs heuvelland, de Zuid-Hollandse polder en de wadden.


Mijn werk bestaat uit fantasie en realiteit. Met de 3 luiken vertel ik een verhaal. Het poezen 3-luik is zomer. Het drieluik met de tijger heeft onderling niets met elkaar van doen. De kleuren kenmerken de 3. Het heet warmte. Ik word enorm geïnspireerd door de natuur.


Creatief bezig zijn, tekenen en schilderen is een fijne hobby! Er is altijd iets nieuws te ontdekken!Bij deze expositie heb ik abstracte doeken geschilderd met olie -of acrylverf.
Ik maak graag gebruik van vrolijke kleuren en laat me  daarbij leiden door mijn gevoel .
Ik fleur het leven graag op !


De kunstwerken van Mirriam Bouwmeester omarmen een unieke versmelting van verschillende kunststromingen. ‘Door oude en nieuwe methoden te combineren creëer ik beeldbeleving vanuit mijn innerlijke visie die naar uiterlijke realiteit wordt vertaald. Hiermee benadruk ik perspectieven die niet alleen in een materie te vangen zijn’, aldus Mirriam.


Ook aanwezig tijdens Kunst om Dalfsen.

Constance is klassiek musicus; zij studeerde af aan de academie voor fijnschilderkunst en in Groningen aan de klassieke Academie. Ook leerde zij veel van Svetlana Tatakowska. Haar warme belangstelling geniet het portret waarin hartverwarmende en krachtige kwaliteiten “een rode draad” zijn.