De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Symposium ‘Positief ouder worden” zeer geslaagd!

Op dinsdag 26 maart jl. vond het symposium “Positief ouder worden” plaats in Kulturhus Trefkoele+,

Voorafgaand aan het symposium was een inspiratiemarkt waar de bezoekers kennis konden maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebed van slimme leeftechnologie, robotica, veiligheid, wonen, zorg en welzijn.In een volle panoramazaal genoten zo’n 120 inwoners en werkers uit de gemeente Dalfsen van boeiende, ontroerende, informatieve, sportieve sprekers.

Drs. Annelies Harps, docent bij Hogeschool Windesheim, toegepaste gerontologie beet het spits af met een interessante en boeiende presentatie over toekomst en trends van ouder worden. Aansluitend hield Ds. Hans Schipper een mooi en aansprekend betoog over betekenisvol en zinvol leven. Na de pauze vertelde Trynke Seubers, geriatrisch fysiotherapeut over het belang van lichamelijk actief blijven, en daarbij werd iedereen even in beweging gezet. Tot slot sprak Manon Overdijk van stichting Knarrenhof  over nieuwe vormen van wonen en wonen in een hofje.

Met een heerlijk hapje en drankje werd het symposium afgesloten in het PlusCafé van Trefkoele+ Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag en danken alle deelnemers en bezoekers heel hartelijk voor hun bijdrage en komst.  Wij hopen u snel weer te ontmoeten!