De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Nationale voorleesdagen 2016

 

 

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 27 t/m 6 februari. Voorlezen is niet alleen belangrijk, het is ook heel leuk. De bibliotheek heeft de mooiste voorleesboeken voor je. En de medewerkers helpen je bij je keuze voor het juiste boek.

.

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.
Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Op zoek naar voorleestips? Kijk op www.nationalevoorleesdagen.nl maar ook onze site staat boordevol informatie www.bibliotheekdalfsen.nl

 

Er wordt op woensdag 27 januari weer gestart met een voorleesontbijt in zowel Dalfsen als in Oudleusen. In de bibliotheek van Dalfsen (Trefkoele+)komt burgemeester Han Noten voorlezen aan de kinderen  van de peuterspeelzaal. In Oudleusen leest raadslid Ingrid Kappert voor aan de kinderen van de peuterspeelzaal in de Wiekelaar. Allebei uit het prentenboek van het jaar  “We hebben er een geitje bij” van Marjet Huiberts.
Hiernaast bezoeken de bibliotheekmedewerkers van alle vestingen zo veel mogelijk de peuterspeelzalen of de peuters bezoeken in groepsverband de bibliotheek.

 

De opzet van de Voorleesdagen is natuurlijk het voorlezen te bevorderen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn. Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden.
Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen, bij wie van jongs af aan flink wordt voorgelezen en hierdoor een liefde voor boeken gaan ontwikkelen, het later beter doen op de basisschool en het vervolgonderwijs.

Maar daarnaast: het bezorgt ze heel veel plezier! Zo worden de kleintjes later grote lezers.

 

De bibliotheek heeft een schat aan prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 à 7 jaar. Verder zijn er voorleesboeken, boeken met rijmpjes en liedjesboeken.

Maar de jeugdbibliotheek heeft nog veel meer.

Laat u verrassen en kom met uw peuter!

 

Uw kind kan gratis boeken lenen in de bibliotheek.