De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Nationaal integratiediner in Trefkoele+

Nationaal integratiediner in Trefkoele+
Eten brengt mensen bij elkaar die je anders misschien niet zou spreken

Onder het motto “eten verbindt en andere culturen leren kennen” doet kulturhusTrefkoele+ mee aan het Nationaal Integratiediner op donderdag 13 oktober.

Tijdens het Nationaal Integratiediner komen mensen bij elkaar om elkaar beter te leren kennen. Eten verbindt, in alle culturen speelt eten een belangrijke rol. Eten brengt mensen bij elkaar die je normaal niet spreekt en het brengt onderwerpen op tafel waar gewoonlijk niet over gesproken wordt. Op 13 oktober zullen landelijk duizenden mensen deelnemen aan het zesde Nationaal Integratiediner.

Trefkoele+ vindt het erg leuk als ook jij mee wilt doen! Enkele vrijwilligers zorgen voor heerlijke wereldgerechten met een verhaal. Mensen die ook willen mee helpen met koken kunnen dat aangeven via emily.poppe@trefkoeleplus.nl. Om het feest nog feestelijker te maken vinden we het ook erg leuk als je iets wil opvoeren, denk aan zang en dans vanuit jouw cultuur. En mocht je in klederdracht willen komen dan vinden we dat hartstikke leuk, zo leert iedereen nog meer over jouw cultuur.

Mee eten?
Om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om mee te doen zal het eten door Trefkoele+ worden aangeboden. Drankjes zijn niet inbegrepen maar er zullen wel karaffen water op tafel staan. Opgeven voor het diner kan via horeca@trefkoeleplus.nl (voorkeur) of via 0529 – 43 23 38. Aanvang diner is om 18.00 uur.

Mee koken?
Wanneer je het kookteam komt versterken en een heerlijk werelds gerecht wil maken, heeft Trefkoele+ uiterlijk 10 oktober een overzicht nodig van de ingrediënten (per 4 personen), in verband met de benodigde inkopen. Graag onder vermelding van of het een voor-, hoofd- of nagerecht is. De voorbereidingen voor het integratiediner zullen starten om 15.00 – 15.30 uur. Opgeven via emily.poppe@trefkoeleplus.nl of 0529 – 43 23 38.

Kijk ook op www.trefkoeleplus.nl/agenda