De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Sports4Kids 2018

Sports4Kids Dalfsen

 

Hét naschoolse sportaanbod in de gemeente Dalfsen waar zich voor 2018 ondertussen alweer zo’n 400 kinderen voor ingeschreven hebben. Sports4kids is een naschools sportaanbod waarbij kinderen van 6 t/m 14 jaar kunnen kennismaken met verschillende sporten in de gemeente.
Sports4Kids heeft als doel om kinderen te helpen bij het maken van een keuze voor een sport die hij of zij leuk vindt, wil kinderen stimuleren om na schooltijd in beweging te komen en op deze wijze het kind aanzetten tot een gezonde en actieve leefstijl. Het programma is gestart in 2014 in de kern Dalfsen en is nu 4 jaar later over alle kernen uitgesmeerd. Het wordt door de buurtsportcoaches in samenwerking met zo’n 20 sportverenigingen /sportaanbieders, 5 Kulturhusen /sporthallen en 18 scholen ontwikkeld.

Sports4Kids Sportpas

Bijzonder is de ‘Sports4Kids sportpas’. Als een kind zich voor 5 sporten of meer aanmeld, mag hij /zij deze sporten volledig gratis bijwonen. Daarnaast hebben de eerste 25 kinderen tickets gekregen voor een wedstrijd van PEC Zwolle als beloning voor hun sportieve gedrag. Vanwege het succes van o.a. de sportpas zijn er dit jaar alle vele extra clinics ingezet om in de behoefte van de deelnemers te voorzien. Het zorgt nu al voor meer dan 2300 uur aan extra beweging in de gemeente Dalfsen. Gelukkig is door de extra clinics nog voldoende mogelijkheden om kinderen aan te melden. Dit kan via de website www.dalfsen.nl/sports4kids of door een mailtje te sturen met naam, leeftijd en sportkeuze naar sports4kids@dalfsen.nl .