De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Mama café – Interactief voorlezen

Interactief voorlezen

Kom tijdens de Week van de Alfabetisering op 6 september naar het Mama café voor een workshop “Interactief Voorlezen”!voorleesexpress Trefkoele+ Mama café

Gastspreker Ans Derksen (coördinator VoorleesExpress) zal uitleggen waarom het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken. En op welke wijze kan worden voorgelezen, interactief en met leesplezier voor ouder en kind. Daarnaast zal Janny de Groot, voorlezer bij BoekStart en de VoorleesExpress, de kinderen voorlezen.

Vanaf 9.30 uur staat de koffie/thee klaar in het PlusCafé in Trefkoele+.

 

Mama café Trefkoele+

Het Mama café is elke 1e woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in het PlusCafé van Kulturhus Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen. De ochtenden zijn laagdrempelig en vrij toegankelijk. Doelgroep zijn ouders en verzorgers en hun kinderen van 0- 4 jaar.

In het Mama café Dalfsen kun je andere ouders ontmoeten, ervaringen uitwisselen en gezellig koffie drinken. De kinderen kunnen intussen lekker spelen. Regelmatig schuift een deskundige aan om wat meer te vertellen over de thema’s rondom opgroeien en opvoeden van jonge kinderen en het ouderschap.

Het Café is een initiatief van verloskundige/coach Wietske van Luipen (Puur Ouderschap) en contextueel therapeut/gezinscoach Tineke van Gorcum-van der Keijl (De Kapstok) en Kulturhus Trefkoele+ (bibliotheek, GGD IJsselland en speel-o-theek).