De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

lezing Robots Redding of Bedreiging

Robots … redding of bedreiging?

Nederland leest staat dit jaar in het teken van robotica. Daarom organiseert de Bibliotheek Dalfsen een lezing door dr. Willem Peter de Ridder over de invloed van robotica op de werkgelegenheid 

Lezingen door futuroloog Willem Peter de Ridder

Tijdens Nederland Leest organiseren de Overijsselse Bibliotheken diverse activiteiten rondom robotica, waaronder lezingen door dr. Willem Peter de Ridder in negen Bibliotheken.

De Ridder is directeur van Futures Studies. Als futuroloog helpt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst, het bedenken van toekomstbestendige strategieën en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De lezingen gaan over de invloed van robotica op de werkgelegenheid. De toegang is gratis.

De robot in de maatschappij

Ze werden al een eeuw geleden voorspeld, maar nu zien we ze toch echt in grote getale in de samenleving. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Terwijl robots in fabrieken en op bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden zelfs krantenartikelen al door bots geschreven.

Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te
wachtenlezing robotica Trefkoele+?

 

Waar? Wanneer? Hoe laat?
Bibliotheek Almelo 1 november 16:30 uur
Bibliotheek Vroomshoop 10 november 15:00 uur
Bibliotheek Kampen 10 november 20:00 uur
Bibliotheek Steenwijk 16 november 20:00 uur
Bibliotheek Hasselt 16 november 20:00 uur
Bibliotheek Dalfsen 23 november 20:00 uur
Bibliotheek Oldenzaal 24 november 14:00 uur
Bibliotheek Raalte 23 november 17:00 uur