De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Je bent wat je leest

Je bent wat je leest

Van 1 tot en met 30 november is er weer Nederland leest! Praten over boeken.

Over voeding valt zoveel te schrijven. Het is in veel romans een belangrijk motief, er is een groot aanbod aan informatieve boeken over geschreven en kookboeken horen tot de populairste genres. Een uitgelezen moment om voeding als hét thema van Nederland Leest te kiezen. In de vijf smaken die we tegenwoordig kennen. Al hebben we zoet, zuur, zout, bitter en umami dit keer vervangen door koken, cultuur & lifestyle, gezondheid, voedingstechnologie en milieu.
Nederland Leest wordt voor één keer Nederland Eet…

Nederland Leest heeft er een kakelvers nieuw ingrediënt bij: Je bent wat je leest, een geschenkboek dat exclusief in de bibliotheek te verkrijgen is. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.

Het geschenkboek bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen, afgewisseld met diverse smaakmakers die vertellen wat Nederland eet en leest over eten. De auteurs  Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw, Joël Broekaert en Pierre Wind zijn vijf specialisten die het thema elk vanuit hun eigen expertise en stijl benaderen. Zo vormt het boek een verfijnd menu met fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk heerlijke recepten.

Geef je mening, krijg een boek

Je krijgt het boek cadeau deze maand in al onze vestigingen.
Praat erover in de Bibliotheek of geef via de website jouw mening over voeding in de Biblio-Barometer van Nederland Leest.

Nederland Leest Junior met Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

Voor groep 7 en 8 van de basisschool en onderbouw VO is een lespakket ontwikkeld aan de hand van het boek van Jan Paul van Schutten.

Wie is die Margarita uit de pizza Margarita? Klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken? En waarom doen de Engelsen azijn over hun friet? ‘Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden’ staat vol met informatie over de geschiedenis van ons eten. Maar ook vol met proefjes die je zelf thuis of in de klas kunt uitvoeren.

Hapjes
Bij de start op 1 november serveren we hapjes in de namiddag in de Bibliotheken Dalfsen en Nieuwleusen, gemaakt door de Kulturhusen Trefkoele+ en De Spil. In Lemelerveld op een later moment in november.

Je bent van harte welkom om te komen proeven en het geschenkboekje op te halen!