De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Meld je nu aan voor Home-Start Dalfsen  

Stichting de Kern is gestart met het project Home-Start. Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Dit wordt gedaan met behulp van ervaren en getrainde vrijwilligers. Zij bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd.
Wilhelmien Krop coördineert Home-Start vanuit Stichting de Kern. Wilhelmien verzorgt de training voor de vrijwilligers en ondersteunt hen met raad en daad. Daarnaast zorgt zij voor een juiste match tussen vrijwilliger en gezin.

Vrijwilligers gezocht

Home-Start zoekt vrijwilligers die zich voor in ieder geval een jaar willen verbinden aan een gezin voor een dagdeel per week. Daarnaast worden vrijwilligers gezocht die beschikken over opvoed- en levenservaring, een positieve instelling, meedraaien binnen een gezin leuk vinden en de vraag van het gezin centraal kunnen stellen. Via een training worden vrijwilligers voorbereid op het bieden van lichte (opvoedings) ondersteuning aan ouders met kinderen tot 18 jaar.  Een belangrijk onderdeel van de training is: hoe kun je als vrijwilliger ouders versterken in hun kracht als opvoeder? De basistraining bestaat uit 6 dagdelen en hier is een certificaat aan verbonden.

Gezinnen gezocht

Naast vrijwilligers is Home-Start ook op zoek naar gezinnen die een steuntje in de rug wel fijn zouden vinden. Een aantal voorbeelden van wat een vrijwilliger kan bieden: gewoon samen een moment koffiedrinken en luisteren naar de ouder, praktische tips aanreiken hoe iemand bijvoorbeeld een feestje kan organiseren of hoe je in kunt grijpen als kinderen onenigheid hebben. Als ouders behoefte hebben aan meer sociale contacten, kunnen ze daar samen mee aan de slag. Het doel is om ervoor te zorgen dat je als ouder (weer) goed in je vel komt te zitten en dit heeft weer een positieve uitwerking op de kinderen.

 

Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met de coördinator:
Wilhelmien Krop , telefoonnummer: 06 83 974 604
Mailadres:  home-startdalfsen@stdekern.nl

Voor meer informatie: www.home-start.nl