De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Maatschappelijke Beursvloer gemeente Dalfsen 2017

Tweede Maatschappelijke Beursvloer gemeente Dalfsen in herfst 2017

Na een zeer succesvolle eerste editie organiseert het Vrijwilligerspunt Dalfsen, in samenwerking met de welzijnskoepel, ook dit jaar weer een Maatschappelijke Beursvloer. De tweede Beursvloer in de gemeente Dalfsen zal op 25 oktober 2017 plaatsvinden in de Trefkoele+ te Dalfsen.

Bedrijven en vrijwilligersorganisaties wisselen op de Maatschappelijke Beursvloer in een ongedwongen, dynamische sfeer onderling diensten en goederen uit. Ondernemers tonen zo hun maatschappelijke betrokkenheid en vrijwilligersorganisaties krijgen de hulp in menskracht, kennis en middelen die ze nodig hebben op basis van wederkerigheid. Op de Maatschappelijk Beursvloer wordt niet gehandeld met geld en deelname is geheel gratis. Er hoeft ook geen stand opgebouwd te worden. Het principe van de Beursvloer is simpel maar doeltreffend. Maatschappelijke organisaties en bedrijven krijgen anderhalf uur de tijd om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen en te kijken of zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Dit alles op basis van wederkerigheid en met gesloten beurs. Want op de Beursvloer wordt niet betaald met geld, maar met tijd  aandacht.

 

Maatschappelijke Beursvloeren worden al jaren in heel Nederland georganiseerd. En met succes. De meeste Beursvloeren worden elk jaar groter doordat er steeds meer partijen meedoen. Het is voor bedrijven een mooie gelegenheid om lokale verenigingen en organisaties eens op een andere manier te ondersteunen. Tijdens de eerste Beursvloer in de gemeente Dalfsen werden er 64 matches gesloten met een totale waarde van 25.000 Euro. Dat was een geweldig resultaat voor een eerste keer. Dat resultaat willen we natuurlijk graag evenaren maar nog liever overtreffen. En wij denken dat dat ook gaat lukken. We verwachten dit jaar meer deelnemers, met name bedrijven en ondernemers. De reacties vorig jaar waren onverdeeld positief. Als ondernemer wil  je deze happening niet missen. En als vereniging moet je bijna wel aanwezig zijn. Tenzij je niets meer te wensen hebt.

Twee van de matches die op de eerste beursvloer gesloten zijn, zullen tijdens de tweede editie uitgevoerd worden. De organisatie van de beursvloer heeft met Salonorkest Spoom en met Zanggroep Zanglust een deal gesloten dat zij bij de volgende beursvloer de muzikale omlijsting bij de opening zullen verzorgen. Voor zowel het orkest als de zanggroep een mooie gelegenheid om zich aan een breed publiek te presenteren. Voor de beursvloer is het een extra feestelijk tintje en een unieke opening, naast de traditionele klap op de gong.

Doe mee

De Beursvloer is een feestje voor een ieder die er aan deelneemt. Voor zowel bedrijven als organisaties en verenigingen valt er veel te halen. Het is dé manier om in een korte tijd veel contacten te leggen. Met name met partijen die men normaal niet zo snel tegenkomt.

De voorbereidingen voor de tweede Beursvloer gaan nu van start. Maatschappelijke organisaties, verenigingen en bedrijven kunnen binnenkort de uitnodiging in de mail verwachten. De matches die vorig jaar zijn gemaakt, kunnen nog ingezien worden op de www.beursvloerdalfsen.nl Hier vindt u ook meer informatie over de beursvloer en kunt u zich aanmelden voor de tweede editie op 25 oktober. Ook bij het Vrijwilligerspunt Dalfsen kunt u terecht voor meer informatie. Kijk op www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl of bel 06-39345740