De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Voorlezen is leuk! Lees jij mee? 

De Nationale Voorleesdagen 2023

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen en staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte centraal. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar 2023. Het prentenboek gaat over een jongetje dat alleen thuis is en een feest voor zijn speelgoedbeesten organiseert. Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Bibliotheek Dalfsen organiseert tijdens deze dagen leuke voorleesmomenten én leuke  theatervoorstellingen. De campagne van de Nationale Voorleesdagen is bedoeld om het voorlezen, aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen, te stimuleren.

Kinderburgemeester, Burgemeester, wethouders en Boekstartvrijwilligers lezen voor

Benthe de kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen leest het boek van Maximiliaan Modderman voor, op dinsdag 31 januari, aan de kinderen van de Groene Helden in Nieuwleusen. Ook het voltallige College van Dalfsen zet zich in door voor te lezen bij kinderdagverblijven en basisscholen. Wethouder Jan Uitslag: “Voorlezen is leuk, gezellig, maar bovenal ontzettend belangrijk. Voorlezen ontwikkelt onder andere de concentratie, het taalinzicht én de hersenen van je kind. Daarnaast versterk je de band met je kind door samen tijd door te brengen. Voorlezen is dus belangrijk! Ik vind het heel gaaf om te zien dat mijn collega wethouders, de burgemeester én de kinderburgemeester ook gaan voorlezen op een basisschool of kinderdagverblijf.”

Wie leest waar voor:

Erica van Lente: Kinderopvang Doomijn

Jan Uitslag: Basisschool de Meele, Kindercentrum Oudleusen

André Schuurman: Prokino:

Ruud van Leeuwen: Partou en Mathil

Betsy Ramerman: Cazemierschool en de Smurfen

Gratis muziektheatervoorstelling ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, woensdag 8 februari

Bibliotheek Dalfsen biedt een gratis Muziektheatervoorstelling aan van Marianne van Houten. Deze geweldig leuke voorstelling organiseren we speciaal voor kinderen van 2 tot 5 jaar en hun (groot) ouders/verzorgers.

Avontuur staat centraal in de voorstellingen van Marianne. De thema’s feest en vies worden… zijn dus goed aan haar besteed! Ze zingt haar eigengemaakte liedjes en speelt met veel humor en energie in haar kleurrijke decor. Ze stimuleert het publiek om lekker mee te doen! Hiervoor neemt ze muziekinstrumenten mee. Aanmelden voor de gratis voorstellingen op woensdag 8 februari om  10.00 uur en 14.30 uur kan op: www.bibliotheekdalfsen.nl/activiteiten. Kom jij ook?

Voorlezen bij Boekstart

Woensdag 1 februari (Dalfsen, Nieuwleusen), donderdag 2 februari (Lemelerveld) en dinsdag 7 februari (Oudleusen) worden er weer Boekstartochtenden georganiseerd om 10.00 uur. Op woensdag 1 februari wordt er ook in Hoonhorst voorgelezen. Daar begint het om 11.00 uur. Tijdens deze ochtenden staat ook het Prentenboek van het jaar centraal en is het thema Feest!

‘Maximiliaan Modderman’ in meerdere talen

Dit jaar wordt het prentenboek van het jaar in meerdere talen aangeboden. Via het Taalpunt, de VoorleesExpress en het consultatiebureau krijgen gezinnen met jonge kinderen, waarvan de moedertaal Arabisch, Pools of Turks is, een exemplaar in hun moedertaal aangeboden.