De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Vaccinatielocatie Dalfsen sluit na 29 juli de deuren

Vrijdag 29 juli wordt voorlopig de laatste coronavaccinatie in Dalfsen gezet. Inwoners van de gemeente kunnen op 22 en 29 juli nog bij Kulturhus Trefkoele+ terecht voor een coronaprik. Daarna zijn Ommen, Hardenberg of Zwolle de dichtstbijzijnde locaties.

Na bijna 1,5 jaar prikken in de gemeente Dalfsen, sluit de vaccinatielocatie aan de Ruigedoornstraat na 29 juli de deuren. “Wij zijn erg blij dat we zo’n lange tijd op en af gebruik mochten maken van Kulturhus Trefkoele+”, vertelt Eric Lier, projectmanager testen en vaccineren bij GGD IJsselland. “Het aantal prikken dat nu nog wordt gezet in Dalfsen loopt echter terug. Voor ons een natuurlijk moment om op deze locatie te stoppen.” Voorlopig zijn er geen plannen voor een nieuwe vaccinatielocatie in de gemeente Dalfsen. Inwoners die na 29 juli nog een prik willen, kunnen terecht bij een van de andere locatie.

Prikken tegen corona kan nog steeds (en vaak dichtbij)

In regio IJsselland worden momenteel nog steeds ruim 3.600 coronaprikken per week gezet. Het grootste deel hiervan zijn booster- en herhaalprikken. Eric Lier: “Maar er zitten elke week ook weer 1e en 2e prikken bij van mensen die met de huidige besmettingscijfers nu toch extra bescherming willen. De maatregelen mogen dan weg zijn, het coronavirus is dat helaas nog niet.” Wil je weten waar jij in de buurt een coronaprik kan halen? Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties vind je alle locaties en openingsdagen- en tijden.