De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Taaie Tijgers winnen Dorpsquiz Dalfsen

De eerste editie van DorpsQuiz Dalfsen is vrijdagavond gewonnen door het team van de Taaie Tijgers. Een goedgevulde zaal in Trefkoele+ liet de hersenen kraken over een keur aan vragen over het dorp Dalfsen.

Wat voor dier was Hannes? In welk jaar is de Blauwe Bogen Brug in gebruik genomen? En loopt er nou wel of geen tunnel vanuit de Grote Kerk naar Kasteel Rechteren? Het is een greep uit de vragen die de revue passeerden. Tien teams waren naar de Trefkoele+ gekomen zich uit te leven op de vragen die presentatoren Luciël Stapel, Jan Sibelt en Steve Oosterkamp op de zaal afvuurden.

Na zeven rondes kwam de jury, bestaande uit Jos Meulhof, Hans Aalders en Ilse Veerbeek, met de uitslag. Met 55 van de maximaal te halen 72,5 punten kroonden de Taaie Tijgers zich overtuigend tot winnaar. Team Vechtdiek (51 punten) greep het zilver en A.k.a. (49,5) eindigde als derde.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de Dorpsquiz Dalfsen. Een woord van dank gaat uit naar alle deelnemers voor hun enthousiasme en naar de vrijwilligers voor hun inzet.