De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Geslaagd Muziekcarrousel in Trefkoele+

Afgelopen week vond er in Trefkoele+ drie dagen lang het Muziekcarrousel plaats, georganiseerd door Muziekschool Pianoforte. Normaliter komt de muziekschool naar basisscholen toe, maar nu werd ervoor gekozen om de basisscholen naar Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen te laten komen.

Dinsdagochtend opende wethouder Jan Uitslag, Irene van der Vegte (Cultuurcoach Dalfsen) van Gemeente Dalfsen, Ilse Veerbeek (Trefkoele+) en Nelly Armenian (directrice Muziekschool Pianoforte) de deuren voor de eerste 170 basisschoolkinderen die stonden te trappelen van enthousiasme.

In de ochtenden kregen de bijna 600 leerlingen van de bovenbouwgroepen (groep 5 t/m 8) verschillende workshops in groepjes. In bijna alle hoeken van Trefkoele+ klonk muziek, de ene keer wat beter dan de andere keer, maar iedereen mocht proberen geluid met de instrumenten te maken.
Vooral het drummen, gitaar en piano/ keyboard kon rekenen op veel enthousiasme, maar ook dwarsfluit, cello, viool, saxofoon, blokfluit, zang en zelfs een heus optreden van Salonorkest Spoom werd enthousiast ontvangen.

Dinsdag- en donderdagmiddag waren de 600 jongste basisschoolkinderen (groep 1 t/m 4) aan de beurt. Zij kregen een interactieve voorstelling met muziek, theater en dans. Een hele belevenis voor veel kinderen!

De bijna 1.200 leerlingen van de basisscholen Het Avontuur, De Cazemierschool, Sjaloom, De Vuursteen, Baron van Dedem, De Spiegel en De Polhaar hebben mogen kennismaken met de verschillende instrumenten en kunnen ervaren hoe leuk muziek maken is.

Nelly Armenian, directrice Muziekschool Pianoforte, geeft aan:
“In voorgaande jaren gingen wij met enkele muziekdocenten naar de scholen toe. Dit keer wilden we groots uitpakken door alle scholen bij ons (Trefkoele+ is een vaste leslocatie voor de muziekschool) uit te nodigen. Voor de kinderen een leuk cultureel uitje en waar kan dit beter dan in Kulturhus Trefkoele+?
In Trefkoele+ hadden wij deze 3 dagen de beschikking over diverse ruimtes, zodat wij veel instrumenten konden laten horen en de kinderen vooral zelf konden ervaren. Ons team van gediplomeerde muziekdocenten was aanwezig en na 2 jaar veel online en op afstand lesgeven is het zo fijn om allemaal weer samen het enthousiasme van (samen) muziek maken over te kunnen brengen aan kinderen.
Wij werken graag in Kulturhusen (zoals onze leslocaties in Dalfsen, Hardenberg en Nijverdal), want daar is altijd reuring, gezelligheid en allerlei soorten mensen van verschillende leeftijden.
En dat is precies onze doelgroep: iedereen! Van jong tot oud. Voor iedereen is wel iets geschikts in ons aanbod en zoals wethouder Jan Uitslag het treffend zei: “Het allerbelangrijkste is dat het gewoon leuk is!””