De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Cultureel Café Dalfsen opent seizoen

Cultureel Café Dalfsen opent seizoen met Govert Schilling. Een letterlijk hete zomer ging eraan vooraf. Maar het Cultureel Café Dalfsen is er, in nauwe samenwerking met Trefkoele+, in geslaagd voor het komend seizoen een zeer boeiend programma samen te stellen.

Een programma waarbij liefhebbers van muziek, film, maatschappelijk debat, literatuur en poëzie volop aan hun trekken komen.

Het programma start al direct op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur met een boeiende lezing van de bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling. Expert op het gebied van sterrenkunde en ruimteonderzoek. Schilling is bij het grote publiek vooral bekend als gast bij de bekende talkshow Op1 op doordeweekse avonden. Hij heeft het vermogen om in toegankelijke taal zijn kennis te delen over alles wat het heelal raakt.

Het Cultureel Café is er best trots op Govert Schilling in Dalfsen te mogen ontvangen. Met zijn ‘De ontdekking van de hemel’ neemt hij op 7 oktober zijn publiek mee op een wervelende reis naar de rand van het universum en het begin van de tijd. Hij staat uitgebreid stil bij de relatie tussen de mens en de kosmos. Het publiek kan zich verheugen op een mooie, leerzame avond ‘tussen hemel en aarde’.

Andere highlights dit seizoen
Naast Govert Schilling ontvangt Trefkoele+ dit seizoen neerlandicus Wim Daniels (De geschiedenis van de fiets, 20 januari), landschapsarchitect Jan Gorter (De toekomst van ons waterbeheer, 10 februari) en begin maart het projectkoor Meesters & Gezellen onder leiding van Daniël Reuss, dirigent van Cappella Amsterdam (Grote Kerk Dalfsen).

Literatuur- en poëzieochtenden
Wie van literatuur en poëzie houdt, komt ook dit seizoen aan zijn of haar trekken. Vanaf 4 oktober nemen Jan Kristen, Simon Peerdeman en Jan Eleveld geïnteresseerden mee in de werken van schrijvers en dichters uit de vroege 19e tot de late 20e eeuw. Van Multatuli, Anna Enquist tot Marieke Lucas Rijneveld.
Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Cultureel Café Dalfsen.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.cultureelcafedalfsen.nl of aan de balie van het Pluscafé in Trefkoele+.

Foto: © Govert Schilling