De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Alzheimer Café Dalfsen 20 juni a.s.

Op maandagavond 20 juni 2022 is er Alzheimer Café in Zalencentrum De Overkant, Kerkplein 22, 7721 AD Dalfsen. Mensen met (vermoeden van) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom.

Om 19.30 uur start het programma en de koffie staat vanaf 19.00 uur klaar. De avond duurt ongeveer tot 21.30 uur. Het thema van deze avond is “Voeding en dementie”

Heeft voeding effect op het voorkomen of verloop van dementie? Wat kan dementie doen met je smaak en geur? Wat te doen wanneer iemand niet meer weet wat je met een vork moet doen?
Veranderingen in eetpatronen, in smaakvoorkeuren, in eetlust, in gewichtsverloop etc. komen veel voor bij mensen met dementie. Door het uitwisselen van ervaringen en tips hoopt Meriam Brinkhof, diëtiste bij Carinova, dat voor iedereen eten en drinken leuk en aantrekkelijk blijft!

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Informatie
Voor informatie kunt u terecht bij:
Janny Velthuis, Mantelzorgconsulent Saam Welzijn, 06-11276383