De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Presentatie storytelling

Wij zijn allemaal verhalenvertellers. Dat is de manier waarop wij communiceren. Wat we tegenwoordig ‘storytelling’ noemen doen we al sinds mensenheugenis: In de prehistorie vertelden we verhalen bij het vuur en tekenden verhalen op de wanden van de grot. In de Middeleeuwen brachten marktkooplieden het nieuws en de verhalen van stad tot stad en van dorpsplein naar dorpsplein. We gebruiken echte verhalen om wijze lessen over te dragen en om elkaar te informeren en amuseren.

Wist je dat goede verhalen allemaal dezelfde structuur hebben? Van Shakespeare tot de populairste Netflix-series, ze bevatten allemaal dezelfde 12 bouwstenen. Samen vormen ze een goed verhaal met impact. Trea ten Kate van Platform 9 vertelt je alles over storytelling en laat je de 12 bouwstenen van een goed verhaal ontdekken in 12 filmfragmenten. Als je ze eenmaal kent, ontdek je ze overal: in het boek dat je leest, in de Netflix-serie die je kijkt, in het verhaal dat een goede vriend je vertelt over die enorme blunder en in de grote en kleine gebeurtenissen in je leven. En als je die bouwstenen eenmaal kent, hoef je geen Shakespeare te zijn om een goed verhaal te vertellen.

De presentatie vindt plaats in de Week van alle Kunsten op zaterdag 10 september om 10.30 uur in Trefkoele+ en duurt 1,5 uur. Aanmelden kan via: info@platform9.nl o.v.v. Storytelling Trefkoele+