De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

7dagenwaterchallenge Dalfsen

Kerngezond Dalfsen wil alle inwoners op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met een gezonde leefstijl. Daarom organiseert Kerngezond Dalfsen voor de eerste keer de 7dagenwaterchallenge. Wij dagen alle inwoners uit om ook mee te doen!

Dit doen wij natuurlijk niet zonder reden. Water drinken draagt actief bij aan een gezonde leefstijl. Met deze challenge willen we inwoners laten ervaren dat water drinken gezond, leuk en gemakkelijk is. Door samen de challenge aan te gaan motiveer je elkaar om vol te houden. Uit onderzoek van voorgaande edities blijkt dat, door het volbrengen van deze challenge, inwoners in de toekomst vaker kiezen voor het drinken van water. Daar worden we blij van!

Onderstaand vinden jullie informatie over de 7dagenwaterchallenge.

7dagenwater Challenge 2022

In de periode van 10 t/m 17 juni 2022 organiseren wij de challenge. Tijdens deze 7 dagen gaan wij de uitdaging aan om alleen maar kraanwater te drinken. Even een week geen frisdrank, sap, melk, koffie of iets anders, gewoon lekker water uit de kraan! Deze challenge organiseren wij niet alleen, maar samen met 13 andere gemeenten uit Gelderland en Overijssel.

Durven jullie het aan om ook mee te doen?

Spelregels 

Het doel is om een week lang (kraan)water te drinken. Tijdens de challenge gelden de volgende spelregels:

  1. Je drinkt alleen (kraan)water óf thee zonder suiker. Dus geen frisdrank, sap, koffie of iets anders.
  2. Bruisend water drinken mag wel. Je kan er ook zelf een smaakje aan toevoegen met vers fruit.
  3. De challenge start op vrijdag 10 juni om 17:00 uur en zal eindigt op vrijdag 17 juni om 16:59 uur.

Deze challenge legt focus op wat wij drinken. Tijdens de challenge mag je wel gewoon eten.

Starterkits 

Alle deelnemers aan de 7dagenwaterchallenge ontvangen een starterkit die helpt om de week vol te houden. In deze starterkit zitten een welkomstbrief, een afvinklijstje om de dagen te tellen, een plaktattoo en het speciale #7dagenwater Challenge polsbandje. Met dit polsbandje kunnen jullie laten zien dat je meedoet!

Geef je op via www.7dagenwaterchallenge.nl

Communicatie challenge

Zouden jullie de 7dagenwaterchallenge kunnen communiceren binnen jullie netwerk en in de eigen nieuwsbrieven of social mediakanalen? Ons doel is om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Dalfsen te bereiken! Hiervoor kunnen jullie onderstaand bericht gebruiken;

7dagenwaterchallenge Dalfsen

Van 10 t/m 17 juni organiseert Kerngezond Dalfsen de 7dagenwaterchallenge.

Alle inwoners van Harderwijk worden uitgedaagd om 7 dagen alleen water of thee(zonder suiker) te drinken.

Water drinken draagt actief bij aan een gezonde leefstijl. Met deze challenge willen we inwoners laten ervaren dat water drinken gezond, leuk en gemakkelijk is. Deelnemers aan de 7dagenwaterchallenge ontvangen een starterkit die helpt om de week vol te houden.

Ga jij de uitdaging aan? Geef je familie, vrienden, collega’s of sportteam en natuurlijk jezelf op via;

www.7dagenwaterchallenge.nl