Stichting Schrijf je Blij start vanaf september met een correspondentieproject voor 65+ers.

Eenzaamheid is een toenemend probleem in onze samenleving. Vooral ouderen vormen een kwetsbare groep. Familie woont ver weg of mag door de coronamaatregelen niet op bezoek komen. Steeds meer vrienden en bekenden vallen weg. Door ouderen met elkaar te laten corresponderen met pen en papier, wil POST! op een laagdrempelige manier gevoelens van eenzaamheid bij ouderen verminderen. POST! geeft hen iets om naar uit te kijken. Een brief op je deurmat: daar word je toch blij van?

Zo werkt het
Ouderen gaan binnen het project POST! corresponderen met een generatiegenoot. Belangstellenden die willen deelnemen aan POST!, kunnen zich aanmelden via een formulier op de website www.schrijfjeblij.com. Na de inschrijving wordt de oudere gekoppeld aan een penvriend of penvriendin en ontvangen beide schrijvers een gratis startpakket. Daarin zit een velletje postzegels, een schrijfblok, enveloppen en een pen. Hierna kan de correspondentie beginnen!

SAAM Welzijn
Om bekendheid voor het project POST! te genereren en deelnemers te werven vraagt Stichting Schrijf je Blij aan iedereen in de gemeente Dalfsen om ouderen te wijzen op dit schrijfproject. Want iedereen heeft immers wel een opa of oma, vader of moeder, buurvrouw of buurman, vrienden of bekenden  voor wie schrijven een mooie uitlaatklep kan zijn.  Als Saam Welzijn zijn wij erg enthousiast over dit project en willen wij het initiatief van harte aanbevelen.  Folders van POST!  zijn o.a. te vinden bij de infopunten in Kulturhusen De Spil, De Mozaïek en De Trefkoele+.

Stichting Schrijf je Blij
POST! is een initiatief van Stichting Schrijf je Blij uit Zwolle. Doel van de stichting is het (doen) organiseren, faciliteren en coördineren van schrijfactiviteiten, waarbij het schrijven een verbindend middel is om duurzaam onderling contact tussen mensen tot stand te brengen en te houden, met de focus op ouderen.

Contactpersoon van de stichting is Renée Nieuwenstein, bereikbaar via info@schrijfjeblij.com of tel 06 51515897. Stichting Schrijf je Blij is ook via facebook te volgen: facebook.com/stichtingschrijfjeblij.