De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Terugblik Positief Gezond Dalfsen 2024

Voor de tweede keer heeft Trefkoele+ de inspiratiedag ‘Positief Gezond Dalfsen’ georganiseerd voor alle inwoners van Dalfsen. Lokale aanbieders van zorg op een heel breed vlak vertellen je graag meer over gezondheid. Want hoe zit jij in je vel?

Naast een inspiratiemarkt en een een spellenhal opzetten waren er verschillende zalen beschikbaar voor presentaties, workshops en lezingen. Het evenement was gratis toegankelijk voor iedereen.

Tijdens Positief Gezond Dalfsen kon inspiratie worden opgedaan hoe je gezonder kunt leven en stress vermijdt. Er konden vragen worden gesteld over je kinderen, oplossingen zoeken rondom lichamelijk en geestelijke kwesties. Wanneer je je eenzaam voelt, langer wilt blijven thuis wonen, je moeite hebt met het openbaar vervoer. Je kon er terecht met al je vragen over hoe jij prettiger in je vel komt te zitten en je laten inspireren op een positieve manier.

Met dank aan Ed van der Post is de inspiratiedag ook mooi in beeld gebracht op film:

En met dank aan Johan Bokma voor onderstaande foto’s die een mooie impressie geven van de dag. 

 

 

Positief Gezond Dalfsen 2024 is voor:

Kinderen

Voor kinderen is in Hal 2 een Lasergamen en Pannakooi. Neem je familie mee of neem het op tegen onbekenden. Daarnaast kan bij de ingang een Speurspel opgehaald worden. Hoe goed ben jij in het onthouden, neuzen en speuren?

Als je kind niet lekker in zijn vel zit of heeft last van weinig zelfvertrouwen. Kan niet goed meekomen op school doordat het lezen of schrijven moeilijk gaat, dan zijn er verschillende aanbieders aanwezig die jouw kind daarbij kunnen helpen. Ook is de kinderfysiotherapie aanwezig, kun je vragen stellen over kindervoeten en worden presentaties gegeven over Luisterkind.

Jongeren

Jullie kunnen in Hal2 je hart ophalen bij het Lasergamen en Pannakooi.

Ben jezelf niet gelukkig, heb je weinig zelf vertrouwen, denk je aan zelfmoord? Hele zware onderwerpen, ook daar is deze dag voor. Ga bij MEE Samen een praatje maken of stel je vragen bij het INFOpunt in de bibliotheek. Ook zijn er verschillende coaches aanwezig, die jou kunnen helpen om moeilijke beslissingen te nemen. Wist je dat gezonde voeding je kan helpen om een omslag te

maken in je energie, concentratievermogen en meer? Loop de Inspiratiemarkt over om te zien welke zorgaanbieder jou kan helpen.

Mensen in de bloei van hun leven

Gezonder leven, minder vlees eten en meer bewegen, het is de basis van een gezonde levensstijl, maar hoe doe je dat? Je kunt proeven, workshops volgen en er zijn verschillende aanbieders rondom meer bewegen en levensstijl die binnen of buiten coachen. Laat ’s middags je bio impedantie meten op de inspiratiemarkt.

Positief Gezond Dalfsen is er om je oplossingen te geven over lichamelijk en geestelijke problematiek. Tinnitus of rouw bijvoorbeeld hebben een enorm impact op je leven, volg hier een lezing over. Ben je tijdelijke buitenspel gezet, bijvoorbeeld door Corona, informeer bij verschillende aanbieders hoe jij je leven weer op orde krijgt.

Steeds vaker komt de zorg op familie terecht, hoe ga je om met moeilijke beslissingen? Je kunt meepraten over dementie en positieve gezondheid en aan de slag als vrijwilliger. Geef een positieve draai aan je leven, bekijk hier het programma.

Ouderen

Langer zelfstandig blijven wonen, fit en gezond ouder worden en genoeg sociale contacten. Dit zijn allemaal onderwerpen die je aantreft tijdens Positief Gezond Dalfsen. Volg het valpreventieparcours dat ’s middags in Hal 1 ligt. We dagen je uit om ook een balletje te trappen of te lasergamen met je kleinkinderen in Hal 2.

Het programma

Op vaste tijden en in verschillende zalen worden presentaties en workshops gegeven.  De inspiratiemarkt, valpreventieparcours en escaperoom kunnen doorlopend worden bezocht. Klik op de knop hieronder voor het complete programma of download het boekje.

Positief Gezond Dalfsen 2024

Positief Gezond Dalfsen is mede mogelijk gemaakt door Kerngezond Gemeente Dalfsen en stichting Achmea gezondheidszorg.