De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Uitprobeer dienst saam welzijn

Uitprobeerdienst

Dit is een dienst opgezet om de zelfredzaamheid en veiligheid in uw eigen woning te verbeteren.
Gedurende een maand kunt u een hulpmiddel uitproberen waardoor het zelfstandig wonen en ondersteund wordt. Het gaat om innovatieve ontwikkelingen en digitale zorgtechnologie, meestal bedacht om uw wooncomfort te vergroten.

De Compaan is hier een voorbeeld van. Speciaal voor ouderen is de Compaan ontwikkeld, de tablet is speciaal voor ouderen ontworpen en is makkelijk in gebruik. De Compaan is dé tablet voor ouderen om met familie en vrienden te communiceren. Foto’s en video’s delen, berichten sturen, afspraken maken, een spelletje spelen, internetten, beeldbellen en zelfs een kerkdienst van uw eigen vertrouwde kerk volgen vanuit uw eigen stoel.

Een geschoolde vrijwilliger begeleidt alle stappen. De producten die u in de uitprobeerdienst kunt uitproberen zijn allemaal hulpmiddelen waar u veel gemak van kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch openen en sluiten van uw gordijnen, digitaal voordeur slot of een camera deurbel systeem.

Aangezien dit soort hulpmiddelen vaak erg kostbaar zijn is de Uitprobeerdienst ontwikkel zodat u eerst een maand iets vrijblijvend en gratis kunt uitproberen, onder begeleiding en uitleg van een vrijwilliger en/ of professional. Na een maand wordt met u besproken of het daadwerkelijk een geschikte oplossing is en of u overgaat tot aanschaf.

Bent u benieuwd naar de Compaan, of andere producten van de uitprobeerdienst, wilt u meer informatie, een persoonlijke uitleg, of de producten geheel vrijblijvend een maand proberen en leren te gebruiken dan kunt u bellen met Saam Welzijn telefoonnummer 0529 793012 of een email sturen naar info@saamwelzijn.nl. Onze enthousiaste vrijwilligers vertellen u er graag meer over.

Tevens is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een gratis en geheel vrijblijvende thuisscan. De thuisscan is een gratis check die onze geschoolde vrijwilligers bij u thuis zullen doen. Zij lopen aan de hand van een checklist u woningen in de verschillende ruimte door. Denk aan woonkamer, slaapkamer of badkamer. U krijgt handige tips, advies en ideeën om u huis veiliger, gebruiksvriendelijker en levensloopbestendig te maken. Ook hiervoor kunt u bellen met 0529 793012 of mailen naar info@saamwelzijn.nl