De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Taalpunt Bibliotheek Dalfsen zoekt vrijwilligers

Taalpunt Bibliotheek Dalfsen zoekt vrijwilligers

 

Goede beheersing van basisvaardigheden is belangrijk om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Helaas geldt dat lang niet voor iedereen! Daarom helpt het Taalpunt volwassenen die hun lees-, reken- , schrijf- en/of spreekvaardigheden of digitale vaardigheden willen verbeteren.

Dit doen we met de hulp van een grote groep vrijwilligers. Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met inzet van een paar uur per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren. Iedereen die het leuk vindt om met mensen te werken, die inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit heeft en de Nederlandse taal goed beheerst, nodigen we van harte uit om Taalvrijwilliger te worden bij het Taalpunt van de Bibliotheek Dalfsen.

Wie aan de slag gaat als vrijwilliger bij het Taalpunt, volgt een gratis training van 4 dagdelen. Hierin komt aan de orde hoe je een deelnemer begeleidt en welke lesmaterialen geschikt zijn. Ook oefenen we met het voorbereiden van een oefensessie. Uiteraard is er ook ruimte om met andere vrijwilligers ervaringen/vragen uit te wisselen. De eerstvolgende training is gepland op maandag 24 oktober 2022 van 14.30 tot 17.00 uur in de bibliotheek van de Spil in Nieuwleusen. De vervolgdata: 31 oktober, 7 november en 14 november.

Belangstellenden kunnen bellen met Sabine Sijbom, taalpuntcoördinator Bibliotheek Dalfsen: 06-33834681, of mailen met taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl