De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Jan Uitslag opent derde infopunt gemeente dalfsen.

In de bibliotheek van Trefkoele+ vond op 29 november jl. de officiële opening plaats van het Infopunt, deze werd verricht door Wethouder Jan Uitslag en Anke Bruggeman.

Het Infopunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Over zorg, welzijn, maar ook over allerlei activiteiten die er in het Kulturhus te doen zijn. Je gaat naar het Infopunt als je niet precies weet waar je met je vraag heen kunt, of omdat je een hulpvraag hebt en denkt dat deze niet zwaar genoeg is om direct naar een zorgorganisatie te stappen. Ook kan het zijn dat je eerst wilt kijken of er geen andere oplossingen zijn. Of heb je gewoon een hele praktische vraag? Ook dan is het Infopunt de plek waar je terecht kunt.

Voor wie?

Voor alle inwoners van de gemeente Dalfsen.
Het Infopunt is er voor iedereen!
Misschien voel je je eenzaam en ben je op zoek naar manieren om meer contact te maken met mensen, of is er veel ruzie thuis met een van de kinderen en zoek je iemand om ervaringen mee uit te wisselen. Of ben je op zoek naar een training, maar weet je niet precies wat je wilt? Het Infopunt is de plek waar je terecht kunt met al je vragen over zorg, en welzijn: persoonlijke, praktische, complexe of makkelijke vragen. Het Infopunt helpt je verder.

Deskundige hulp

Bij het Infopunt werken deskundige mensen met een warm hart. Het zijn goed getrainde professionals en vrijwilligers die vanuit de deelnemende partners opgeleid en begeleid worden. Kunnen zij je vraag niet beantwoorden, dan helpen zij je op weg en verwijzen ze door naar de juiste organisatie. Het Infopunt is een initiatief van de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen en Saam Welzijn. Maatschappelijke organisaties zoals de Kulturhusen, de Kern Maatschappelijke Dienstverlening, Humanitas, VluchtelingenWerk, MEE IJsseloevers en de gemeente Dalfsen leveren een belangrijke bijdrage.