De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Terugblik Kunstmarkt 2023 (foto's Johan Bokma)

Deelnemers Kunstmarkt 10 december 2023

 • ID Atelier, Willem Willemsen, www.idatelier.nl – Kunstzinnige ideeën uitwerken tot een tastbaar houtobject of aandachttrekker. Ik blijf daarbij zoeken naar de herkenbaarheid. Het opnieuw gebruiken van oude materialen, voorwerpen of onderdelen heeft mijn interesse, met een absolute voorkeur voor massief hout. Met de speciaal voor ID atelier gebouwde bakfiets ( tevens het enige milieu vriendelijke transportmiddel ) kom ik naar Trefkoele+ met daarop een bewegende stellage van kubussen waarin foto’s van ruimtelijke objecten worden geplaatst zoals die door ID atelier eerder zijn gemaakt en veelal nog te koop zijn.

 • Ada van der Meij – Ik schilder een heel aantal jaren hoofdzakelijk in olie en daarnaast ook acryl verf. Maar andere technieken schuw ik ook niet.

 • Marja de Jong – sieraden en keramiek

 • Daniëlle Broekhuizen-Mazzola, www.daniellebroekhuizen-mazzola.com – kleine surrealistische (grappige) schilderijtjes, papierobjecten (schalen, die beschilderd zijn of bv oogappels) en sieraden (voornamelijk gehaakt zilverdraad met parels en/of (half)edelstenen).

 • Magdaleen Ronner, www.magdaleenronner.nl – Leuk zo’n Kerstmarkt! Heerlijk om alvast in kerstsfeer te komen.
  Bij mij vindt u acryl schilderijen en handbeschilderde vazen. Ook zijn er kunstkaarten en natuurlijk leuke kerstcadeautjes te koop.

 • ElzeKeramiek, www.elzekeramiek.nl – Op de kunstmarkt neem ik mijn sculpturen mee dieemotie en gevoelens weergeven. Ze zijn vervaardigd van chamotte klei en veelal raku-gestookt. Mijn beelden zijn allemaal met de hand gemaakt. Leuk voor een uniek kado.

 • Hilda Smink – Ik verkoop door mij gemaakte Acryl schilderijen en mandala tekeningen.

 

 • Henk Stemerdink, www.henkstemerdink.nl – Ik hou van het Hollandse landschap en zijn wisselingen in seizoenen. Wandelend en fietsend neem ik dit in me op, ben gefascineerd door het constant veranderende licht en de invloed die dit heeft op de kleuren en vormen. Op uitzonderlijke horizontale en verticale panelen leg ik dit schilderend vast in sfeervolle doorkijkjes, in vergezichten en in de uitbundigheid van alles dat groeit en bloeit.

 • Jacqueline Engbers, https://jo-line.eu – Ik maak glasbedels aan de brander en maak hier sieraden mee.

 • Geert Schuurman, www.geertschuurmankeramiek.nl – een hyperrealistisch gepassioneerd keramist van vooral in Nederland voorkomen vogels, vissen en zoogdieren.

 • Lies van den Berg – Ik ben kunstenaar in glasfusing en textiel.

  Mijn specialiteit is het combineren van glas en textiel in raam/wand decoratie.

  Verder heb ik prachtige schalen (groot / klein), kaarsenstandaards; objecten voor de vensterbank en aan de wand; en wat sieraden.

 • Theo Navest, www.atelierdegladiool.nl – Ik heb van mijn grote liefde mijn werk kunnen maken: nl. het beeldend bezig zijn op veel gebieden:  Boetseren, het werken met speksteen en beeldhouwen, schilderen met acrylverf en aquarelleren, maar ook glas in lood maken en mozaïeken. De laatste tijd ben ik ook bezig met bronsgieten. Op de kunstmarkt zal ik staan met keramiek, schilderijen en aquarellen.

 

 • Hilda van Assen, www.hildanvanassen.nl – Voor de kunstmarkt zijn er dit jaar ook wat kleine schilderijtjes.  Hilda werkt met acryl op doek in vrolijke kleuren, figuratief en abstract.
 • Willie Hakvoort, www.williehakvoort.nl – Op mijn kraam vindt u schilderijen (abstract en figuratief), kaarten (kunst en kerst) en kleine kadootjes voor de feestdagen. 

 • Constance Christina Boudewijns de Kaste – Constance is naast schilder ook klassiek musicus, muziektherapeut, docent Ziran, Tai Chi, Nei Gong en Qigong. Ze is schrijver van het boek: “muziektherapie met klankschalen’ en publicist, en rondde het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Academie voor Realistische Schilderkunst af. Ze studeerde op klassieke wijze met olieverf bij Svetlana Tartakowska.  De technieken die Constance gebruikt bij het schilderen en tekenen is het werken met stofkrijt, olieverf, acryl en natuurlijke materialen. Daarnaast ontstond een brede basis door o a het schilderen met pigmenten: de fijnschilderkunst. De balans tussen een brede ontwikkeling contra een verdiepende specialisatie blijft voor haar een uiterst boeiend speelveld. Haar warme belangstelling geniet het maken van portretten, waarin hartverwarmende en krachtige kwaliteiten sterk naar voren komen, of dit nu via een muziekstuk of een schilderij is. Dit is wellicht haar eigen rode draad. Tentoonstellingen waren o.a. in Duitsland: Museum Villa Stahmer, in Amsterdam in Loods 6, Museum Staphorst, het stadhuis te Hardenberg, en in Emmen bij het CBK, het ziekenhuis, Treant en Tangenborgh, de Zuider- en Oostermarke. ‘de Witte Olifant’ te Enschede, ‘de Warkstee’ te Adorp, ‘de Spil’ te Nieuwleusen en ‘de Meulenbelt’ in Almelo.

 • Krista’s leren tassen (Krista van Dijk), www.kristas.nl– Krista van Dijk is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht met een collectie tassen. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in het ontwerpen van leren tassen en portemonnees onder haar label Krista’s. Krista neemt je graag mee in de denkwereld van een productontwerper om te laten zien dat er achter elk ontwerp een gedachtengang en verhaal zit. De tassen omschrijven zich het beste als: net even anders, tijdloos en weldoordacht. Ook combineer ze vorm en functie met elkaar op een manier dat een praktisch element niet alleen praktisch blijft maar ook een beeldend element wordt in de tas. Een voorbeeld hiervan is het ontwerp ‘Lahti’ waarbij de lijnen vanuit de tas doorlopen in de schouderband op zo’n manier dat de zijnaad van de tas niet alleen een praktisch element blijft maar ook een beeldend element vormt in de tas. Op die manier haalt ze haar tas ontwerpen net even uit het ‘gewone’. 

 • Ton Sprangkelend, www.sprangkelend.nl – Beeldhouwen is een fascinerende bezigheid waarbij de uitdaging ligt in het creëren van iets wat er nog niet is.
  In mijn werk ben ik op zoek naar het uitbeelden van beweging in  natuurlijke materialen  als steen en hout, hiervoor maak ik  graag gebruik van geabstraheerde dansende mens figuren of vogels.

 • Lupa Franca – Wie ben ik? Geboren 1964 in Duitsland met hugenotse wortelen was ik altijd op zoek naar inspiratie … meest langst de kust van iets stille plekjes zoals in  Bretagne, Nova Scotia, Shetland Islands, Sweden of Newfoundland. Fotos, collagen van verschillend material en tekenen was mijn start, nu worden ijzer, hout, steen etc gecombineerd. Zo worden houten kerkorgelpijpjes iets helemal anders…geïnspireerd door Piet Mondial of Frieda Kahlo. Abstract tekeningen ontvangen bladgoudlagjes en oud strijkijzers worden heiligenbeelden…

 • Gerard Weisbeek, Atelier Glas in Kleur – Ik maak glasobjecten van Tiffany, glas-in-lood en glasfusion en geef regelmatig workshops voor groepen tot max. 6 pers. in mijn atelier aan huis.

 • Studio Hebbe!, Judith Dekkerinfo@studiohebbe.nl – Studio HEBBE!  Verkoopt puur, uniek & handgemaakte producten van zuiver natuurlijke materialen. O.a. Tassen, schapenvachten gevilt op wol, keramiek, duurzame, sfeervolle items voor ieder interieur.

 • Everdien Post, info@everdienpost.nl – Tijdens de kerstmarkt zijn de allernieuwste vaasjes van porselein te zien: Stability. Daarnaast neem ik de Out of Balance vaasjes, oorbellen en kerstproducten natuurlijk ook mee.

 

 • Annette Wessels, www.annettewessels.nl – Wat ik laat zien is een selectie uit mijn werk wat ik via het kunst-abonnement uitleen. Dat zijn schilderijen, kleibeelden, etsen, poefen en assemblages. Mijn werk doet het goed in uitvaartcentra, gezondheidscentra, coachings of trainingsruimtes. Als ook in wachtruimtes en bij de particulier. Het werk geeft betekenis en heeft dus een functie om te inspireren, inzicht te geven, te troosten, eigen emoties te herkennen en kan dus helpen bij ontwikkeling.

 • Carla Bohnert,

  www.carlabohnert.nl – Ik maak grote en kleine objecten van glas in lood. De traditionele glas in lood ramen en deuren maar ook bv “lichtvangers”. Op de kunstmarkt is daarvan een kleine selectie te zien en te koop.

 • Laura Vrolijken – Met veel plezier maak ik realistische tekeningen van dieren met pastelpotloden en krijtjes. Tijdens de kunstmarkt vind je bij mijn kraam originele pasteltekeningen. Daarnaast verkoop ik ansichtkaarten en bedrukte katoenen tasjes.

 • Joke Plomp, www.jokeplomp.nl – Ik ben Joke Plomp, beeldend kunstenaar. Ik woon in Hasselt, waar ik een groot atelier tot mijn beschikking heb. De materialen die ik gebruik zijn: aquarel, pastel, acryl en ik maak ook regelmatig etsen. Onderwerpen die mij inspireren zijn o.a: mensen, dieren, drukke straatjes, café-interieurs en strandtaferelen.