De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Terugblik kunstmarkt 11 december 2022

Met maar liefst 32 kramen met een divers aanbod zoals schilderijen, keramiek, glaskunst, houtobjecten, sieraden etc., demonstraties van deelnemende kunstenaars, optredens van popkoor Just for Fun, Recycle Art, een ontvangst van de midwinterhoornblazers en de vele bezoekers was de eerste editie van de kunstmarkt een geslaagd evenement. 

Met dank aan RTV Vechtdal is de kunstmarkt ook mooi in beeld gebracht op film: filmpje RTV Vechtdal Kunstmarkt Trefkoele+ 2022

En met dank aan Johan Bokma voor onderstaande foto’s:  

   

En onderstaande foto’s van Rob Klute:

Deelnemers kunstmarkt 11 december 2022:

 • Tineke van der Keijl en Hans van Gorcum – Hans komt met ambachtelijke werk gemaakt van duurzaam hout en Tineke met handgevormde keramiek. 

           

 
 • Monique en Herman Donders – Vader en dochter en wij doen aan beeldhouwen. We zullen dus tijdens de kunstmarkt beelden neer zetten. 

            

 • Joke Dekker – Lambregts, www.viltvitrine.nl – Verkoop van vilt, wol en zijde creaties. Mijn werk bestaat uit uitsluitend natuurlijke materialen.

           

 

 • ElzeKeramiek, Elze Klute-van Weeghel, www.elzekeramiek.nl – Vanaf de jaren tachtig ben ik bezig met klei. De eerste beginselen heeft Marry Algra mij bijgebracht. Door haar werd ik ook enthousiast voor Raku. Merendeels maak ik figuratieve sculpturen al dan niet raku-gestookt of alleen geglazuurd. De vormen zijn geïnspireerd door gevoelens en eenvoud. Mijn werkstukken zijn stuk voor stuk met de hand gevormd; daardoor is er niet een hetzelfde. Het is prachtig om van klei iets te maken waar je ook anderen een plezier mee kunt doen.

           

 • Everdien Post – Porselein kent oneindig veel mogelijkheden. Van gebruiksvoorwerpen in de keuken en op de eettafel tot accessoires en kunst creaties in huis. Alle werken zijn ambachtelijk vorm gegeven en uniek van vorm en kleur. Ik maak creaties in opdracht voor bedrijven, maar ook experimentele stukken die gewoon ‘mogen’ ontstaan.

           

 • Hilda van Assen, www.hildanvanassen.nlOp de kunstmarkt kleine schilderkunst cadeautjes en kunstkaarten van atelier KlimOp! 

           

 • Marja de Jong- Hakkaart – Ik maak meestal strakke sieraden van rvs in combinatie met zoetwaterparels, messing, hout of halfedelstenen en beelden plus objecten van keramiek. Op de kunstmarkt sta ik met sieraden en de “mag ik dan bij jou” beeldjes plus  kerststalletjes. Mijn creaties kun je vinden op mijn Facebookpagina  Marja Multicrea.

–         

 • Judith Dekker – Ik maak tassen, woondekens, sjaals & diverse interieur items waaronder diervriendelijk gevilte schapenvachten. De producten zijn allemaal handgemaakt waarbij ik uitsluitend werk met natuurlijke materialen. 

          

 • Janny de Groot – exposeren met schilderijen met acrylverf. Zowel figuratief dan wel abstract.
  Soms een combinatie hiervan en met collage. In de schilderkunst ontdek ik mijn innerlijke, wat ik vervolgens weer geef op het doek.

          

 • Tineke Hutten uit Heino, www.tienexto.nl – De meeste schilderijen zijn gemaakt met acryl en/of olie en vaak opgebracht in dikke verf vermengd met steentjes, folie of zand. In mijn atelier kan ik mijn optimisme en spontaniteit kwijt door op groot formaat doeken te werken in uitbundig en intuïtief kleurgebruik. Daarbij zijn de heldere, krachtige kleurstelling zeer kenmerkend. Tijdens het schilderen speelt de gebruikelijke zoektocht naar evenwicht zich telkens opnieuw af tussen vlak, kleur en techniek. De onderwerpen van de schilderijen zijn divers en variëren in stijl van geabstraheerd tot abstract. Bij verkoop krijgt U altijd bedenktijd.   

           

 • Marian Dorothe, www.mariandorothe.nl – Ik schilder portretten en abstracte landschappen. Dit voornamelijk met acryl verf en sinds kort ook met olieverf. Ik werk graag intuïtief. Niet weten wat er gaat ontstaan als ik begin aan een nieuw werk is een heerlijke zoektocht waarin alles nog mogelijk is.

           

 • Jolanda Dantuma, www.atelier-kleurrijk.nl – Ik ben sinds 2019 actief als glaskunstenaar. De helderheid en transparante kleuren van glas, in samenhang met al het moois om mij heen, inspireren mij. Ik hou van beweging en energie in al zijn vormen. Dat is in mijn werk  terug te zien. Naast het maken van eigen glaskunstwerken, werk ik ook in opdracht.

           

 • Tonnie Spruijtwww.tonniesruijtkroes – Bij verschillende kunstenaars les gehad, met verschillende schildertechnieken gewerkt. Tevens heb ik een aantal druktechnieken uitgeprobeerd. Ik maak nu schilderijen met acrylverf , soms olieverf, op doek of paneel. Het boeit mij om met zo weinig mogelijk afbeelding op het doek zo veel mogelijk uit te drukken. Daarbij is een indruk van ruimte erg belangrijk.

            

 • Ton Sprangkelend, www.sprangkelend.nl – Beeldhouwen is een fascinerende bezigheid waarbij de uitdaging ligt in het creëren van iets wat er nog niet is.
  In mijn werk ben ik op zoek naar het uitbeelden van beweging in  natuurlijke materialen  als steen en hout, hiervoor maak ik  graag gebruik van geabstraheerde dansende mens figuren of vogels.

           

 • ID atelier, Willem Willemsen, www.idatelier.nl – Kunstzinnige ideeën uitwerken tot een tastbaar houtobject of aandachttrekker. Ik blijf daarbij zoeken naar de herkenbaarheid. Het opnieuw gebruiken van oude materialen, voorwerpen of onderdelen heeft mijn interesse, met een absolute voorkeur voor massief hout. Met de speciaal voor ID atelier gebouwde bakfiets ( tevens het enige milieu vriendelijke transportmiddel ) kom ik naar Trefkoele+ met daarop een bewegende stellage van kubussen waarin foto’s van ruimtelijke objecten worden geplaatst zoals die door ID atelier eerder zijn gemaakt en veelal nog te koop zijn. 

           

 • Gea Bleijenberg, www.gerritje1965.nl – Ik wil graag kaarten en schilderijen gaan verkopen van dieren en verschillende
  kunstsoorten. Verder verkoop ik t-shirts en doosjes die ik zelf heb beschilderd.
   

           

 • Claudia Csizmadia – Een homp klei meester worden en in vrijheid vormen naar een gevoel, een herinnering of gewoon schoonheid. Ik maak handgevormde, unieke objecten, geglazuurd, saggargestookt of alleen gebakken zodat de kleur en structuur van de scherf zichtbaar blijft. Mijn verbondenheid met de klei wil ik graag met u delen.

            

 • Anneke Winters – Al sinds de jaren ’70 maak ik met veel plezier keramiek. Mijn werk bestaat uit vazen, schalen, beelden en objecten. Ik maak gebruik van verschillende kleisoorten en technieken. Reizen en natuur zijn vaak een bron van inspiratie.

           

 • Petra Denninghoff, www.ona-luna-creations.nl – In 2013 startte ik met mijn bedrijfje “Ona Luna Creations” en stond ik voornamelijk met kleding op de braderie. Ter uitbreiding van mijn aanbod maakte ik daarbij enige sieraden zoals colliers, armbanden en oorhangers. De sieraden vielen bij iedereen zo goed in de smaak dat ik besloot mij hier meer op te gaan richten. Hierbij gaat mijn voorkeur uit naar het verwerken van natuurlijke materialen. Gedurende het gehele jaar vindt u mij regelmatig bij verschillende art fairs. Zo sta ik deze zondag bij Kunstmarkt Trefkoele in Dalfsen. 

          

 • Christien de Jong – Al jarenlang is Christien beeldend bezig met tekenen, schilderen en werken met papier. Op haar reis door de wereld van beeld en verbeelding, ontdekt ze steeds weer nieuwe mogelijkheden. Geïnspireerd door materiaal, onderwerp of techniek ontstaat er meestal een serie. Voor haar is bezig zijn het belangrijkste: de weg er naar toe is minstens zo belangrijk als het eindresultaat.

          

 • Ingrid Mertens, www.ingridmertens.nl Voor de kunstmarkt heb ik (kleine) hebbedingen gemaakt in diverse technieken: papier-maché figuren, kaarten, mixed media producten, kortom, mijn manier van werken laat ik graag zien.

            

 • Ria Rossen – Doordat ik gedurende een periode van vijftien jaar mijn technieken ontwikkeld heb, grenzen van mogelijkheden heb opgezocht en verlegd en creatieve uitspattingen heb gerealiseerd met de flair van moderne kunst, is mijn werk extreem anders geworden dan de associatie die men heeft met het imago van het traditionele glaswerk.Het werk is bedoeld en geschikt voor iedereen met belangstelling en passie voor glas en kunst. Wat ik maak is mooi, uniek, bijzonder nauwkeurig afgewerkt, persoonlijk en van hoge kwaliteit.

            

 • Bardzie keramiek, www.bardzie.nl – Mijn technische achtergrond verraad zich in spannende constructies die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Met platen en of handgevormd naar realiteit, maar creëert meteen ook een nieuwe werkelijkheid. Mijn werk nodigt uit om er je eigen verhaal mee te maken. Grote kans dat je dan verwijzingen vindt naar maatschappij kritiek.

            

 • Jenita de Groot – Mijn naam is Jenita de Groot, ik woon in Nieuwleusen, ik werk (schilder) vanuit mijn atelier aan huis, waar ik ook cursussen en workshops geef. Ik ben begonnen met aquarel, maar werk tegenwoordig graag met acryl en olieverf. Met name portretten komen met olieverf goed tot uitdrukking. Mijn techniek zou je realistisch kunnen noemen met een creatieve touch in de vorm van toegevoegde materialen. Bij de totstandkoming  van een nieuw schilderij werk ik vanuit een van te voren gepland ‘uitgangspunt’, dit om het overzicht te behouden. Compositie, materialen, kleurkeuze en contrast spelen hierbij ook een belangrijke rol. Af en toe ondervind ik tijdens het schilderen ‘onrust’ en moet ik bv. mijn kleurkeuze aanpassen. Dit houdt het wel spannend, het eindresultaat staat nooit echt vast. Bij een opdracht vind ik het erg belangrijk om een goed en duidelijk beeld te krijgen. Tijdens het inleidende gesprek met de opdrachtgever probeer ik dan ook zoveel mogelijk de wensen helder te krijgen. Met behulp van foto’s, afbeeldingen, verhalen en anekdotes maar ook d.m.v. observatie en beleving ontstaat er een beeldvorming die ik later verwerk in een schets om deze uiteindelijk op doek te realiseren. Bij het lesgeven staat persoonlijke aandacht voorop, een goede communicatie en wisselwerking zie je dan terug in het eindresultaat.

            

 • Johanna Schokkenbroek – Ik werk voornamelijk abstract met gemengde technieken. De materialen die ik gebruik zijn: acrylverf, collagemateriaal, sjablonen, oliekrijt, houtskool enz.

            

 • Anna Massier – Ontdekken, uitproberen en creëren is wat Anna doet. Tijdens het proces van maken groeit een object. Soms klein en fragiel, soms kleurrijk en grof van structuur. Terugkerende thema’s in haar werk zijn tegenstellingen in een brede context.

           

 • Mies Heerma, www.tekuteku.nl – Na 14 jaar in Japan gewerkt te hebben als bloemsierkunst docent ben ik nu weer in Nederland. Ik ben graag in de natuur bezig met het maken van Landart. Landart vertaal ik als volgt; Een tijdelijk kunstwerk, buiten gemaakt geïnspireerd door de plek en gemaakt met natuurlijke materialen die ter plaatse gevonden zijn. Ik beperk me graag tot slechts één soort materiaal. Cirkels, spiralen, en lijnen komen vaak terug in mijn werk. Ik breng A5 formaat kaarten mee met afbeeldingen van mijn werk.

            

 • Atelier de Cirkel, Miranda Meurs, www.atelierdecirkel.nl – Ik heb Kleurrijke & strakke acryl schilderijen, enkele Giclee’s  en kunstkaarten (los, in sets en enkele ingelijst)

            

 • M∆nù, Instagram: @manu.lunare – M∆nù kenmerkt zich als dichter, schilder Karikatuur, abstractie en surrealisme, film- en theaterregisseur, afgestudeerd aan de Italiaanse Academie. Hij heeft verschillende Arabische werken en korte films. Hij woont in Nederland, wat voor hem een gedicht is. Op de kunstmarkt zijn schilderijen te zien van olieverf, acrylverf, krijt, schoenpoets en koffie.

             

 • Joke van Eck, www.atelierjoveck.nl – Ik schilder vooral abstracte, kleurrijke werken, groot en klein.  Op de kunstmarkt neem ik kleine werken mee, kunstkaarten en kunst/kerstkaarten. Uiteraard tegen kunstmarktprijzen!

                

 

 • Ria van Lenthe