Kunst om Dalfsen

Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei is Trefkoele+ expositielocatie tijdens Kunst om Dalfsen. Ben je nog op zoek naar een plek om te exposeren, neem dan contact op met Ilse Veerbeek, ilse.veerbeek@trefkoeleplus.nl

Exposanten alleen tijdens Kunst om Dalfsen

 • Schildersclub Dalfsen

In eigen atelier ben ik aan het experimenteren in mijn kunnen“. Het ontwerpen van kunstzinnige ideeën en deze uitwerken tot een tastbaar houtobject.  Hergebruik van restmaterialen, voorwerpen of onderdelen heeft mijn interesse, met voorkeur voor massief hout.

Al van kinds af aan maak ik van alles en nog wat. Papier heeft echter mijn grootste passie. Overal verkrijgbaar en zo veelzijdig!!! Ik hoop met mijn werk mensen te verrassen en te inspireren. Als u meer van mijn papierwerk wilt zien, google dan eens op dutchpapergirl (en vind mij op youtube, website of tiktok)

Overige activiteiten tijdens Kunst om Dalfsen in Trefkoele+

 • optreden Popkoor Just for Fun
 • opening langdurige expositie op zaterdag 6 mei om 10 uur in het Pluscafé. Zie hieronder welke exposanten er mee doen.

Exposanten tijdens Kunst om Dalfsen en de periode erna t/m 31 augustus ’23.

 • Mascha Roovers – Kleurrijk glas Nunspeet.

Door middel van glasfusing worden kleurrijke kunstwerken gemaakt die u zowel binnen als buiten kunt neerzetten. Zo heeft u het hele jaar een kleurtje in huis, tuin of balkon. De kunstwerken die ik maak zijn zowel abstract als realistisch, ook zijn er schalen en sieraden te koop.

 • Hetty Overwijk (vitrine)

 • Annemarie Leebeek
 • Atelier Kleurrijk (vitrine), ook aanwezig met demonstraties tijdens Kunst om Dalfsen
 • Carla Bohnert, ook aanwezig met demonstraties tijdens Kunst om Dalfsen
 • Fotoclub Dalfsen www.fotoclubdalfsen.nl –  hjpekkeriet@gmail.com

  Fotoclub Dalfsen heeft 25 enthousiaste fotografen die het leuk vinden beelden met elkaar te delen en van elkaar te leren. Op de clubavonden bespreken we ons werk en proberen we elkaar te inspireren en te stimuleren. In de Panoramazaal exposeren wij een aantal foto’s met als thema Urbex.

 • Gerda Essenstam 

 • Elze Klute (vitrine)

Al jong volgde ik – op aanraden van de tekenleraar – lessen op de Hazelhorstschool te Delft, een naschoolse activiteitencentrum voor creatieve ontwikkeling. Hierdoor werd mijn interesse voor kunst aangewakkerd. Sindsdien heb ik mij voortdurend op velerlei creatief gebied en ruimschoots met kunst en theater beziggehouden. Zo volgde ik cursussen modeltekenen bij MK24 in Amsterdam, Wackers Academy Amsterdam en aquarel- en pentekeningen bij Teekengenootschap Debutade in Hoorn. Inmiddels verdiep ik mij in diverse technieken bij o.a. ’t Open Atelier van Gertrud Wijnker en het BeeldhouwAtelier te Breda. Keramiek, beeldhouwen, schilderen, tekenen en bronzen vormen op dit moment mijn interesse. Ik beschouw het als een uitdaging om zich zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen. Voor deze Expositie vond ik inspiratie in Japanse prenten en dit leidde tot een serie pentekeningen van steeds hetzelfde vrouwbeeld in een wisselende ambiance.

 • Judith Musch, ook aanwezig met demonstraties tijdens Kunst om Dalfsen

Van jongs af aan ben ik bezig met tekenen en schilderen. Ik werk vanuit bewondering voor mooie kleuren, schoonheid van dingen die ik zie en het verlangen om daar mijn eigen toon aan te geven. Als een schilderij je laat nadenken, je steeds opnieuw laat kijken, prikkelt, nieuwsgierig of blij maakt dan ben ik tevreden.

Naast mijn gevarieerde loopbaan is het schilderen een passie gebleven die ik blijf voeden met opleidingen en cursussen. Op dit moment doe ik met veel plezier de academische jaren aan de kunstacademie in Alkmaar.

Mijn werk is vooral figuratief, liefst met een surrealistische twist. Deze manier van werken vind ik fijn omdat het mij vrij laat in mijn mogelijkheden. Ik start met een opdracht, een idee en ga dan verder in vrije expressie. Het eindresultaat ligt dan ook niet van tevoren vast. Het blijft een verrassing.

Een snufje magie, de kracht van eenvoud en diepgang van kleur brengen mij in de beleving van een andere dimensie waardoor in mijn tekeningen in grafiet/houtskool en schilderijen, in acryl of aquarel, fantasie en werkelijkheid samenkomen.

 • Sytske Nijland, Atelier “Werdandit”

Het beeldhouwen is voor mij een fascinerende bezigheid waarbij de uitdaging ligt in het creëren van iets wat er nog niet is.
Ik ben autodidact beeldhouwer waarbij mijn voorkeur uit gaat naar het werken met natuurlijke materialen zoals steen en hout. Binnen de enorme diversiteit aan stenen, kies ik uit de hardere soorten graag marmer, Belgisch hardsteen of graniet. Bij de zachtere steensoorten geniet albast mijn voorkeur. Van alle houtsoorten is eikenhout mijn absolute favoriet.

 

 • Phien Wehman (vitrine)
 • Historische kring Dalfsen