De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Kunst om Dalfsen 2023

Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei 2023 is Trefkoele+ expositielocatie tijdens Kunst om Dalfsen. Ben je nog op zoek naar een plek om te exposeren, neem dan contact op met Ilse Veerbeek, ilse.veerbeek@trefkoeleplus.nl

Exposanten alleen tijdens Kunst om Dalfsen


 • Schildersclub Dalfsen

Elke maandagmiddag komt een gemêleerd gezelschap van gemiddeld 13 cursisten om lekker te schilderen of extra wat lessen te volgen. Dit werk wordt  gestimuleerd door Saam Welzijn en de lessen worden gegeven door kunstenares Tineke Hutten uit Heino. Men schildert met vrije onderwerpen en regelmatig wordt er bepaalde techniek aangeboden.


In eigen atelier ben ik aan het experimenteren in mijn kunnen“. Het ontwerpen van kunstzinnige ideeën en deze uitwerken tot een tastbaar houtobject.  Hergebruik van restmaterialen, voorwerpen of onderdelen heeft mijn interesse, met voorkeur voor massief hout.


Al van kinds af aan maak ik van alles en nog wat. Papier heeft echter mijn grootste passie. Overal verkrijgbaar en zo veelzijdig!!! Ik hoop met mijn werk mensen te verrassen en te inspireren. Als u meer van mijn papierwerk wilt zien, google dan eens op dutchpapergirl (en vind mij op youtube, website of tiktok)


Overige activiteiten tijdens Kunst om Dalfsen in Trefkoele+

 • optreden Popkoor Just for Fun op zaterdagmiddag 6 mei om 14 uur in de centrale hal.
 • opening langdurige expositie op zaterdag 6 mei om 10 uur in het Pluscafé. Zie hieronder welke exposanten er mee doen.
 • demonstratie glas in lood door Carla Bohnert 
 • demonstratie Jolanda Dantuma (atelier kleurrijk)
 • demonstratie Judith Musch
 • demonstratie schetsen met grafiet/houtskool door Rieta van Capelle (op zondag 7 mei)
 • uitleg hoe je m.b.v. verschillende technieken, schilderen & tekenen kunt combineren met textiel & collagematerialen door Sytske Nijland

Exposanten Kunst om Dalfsen en de periode erna t/m 31 aug. ’23.


 • Mascha Roovers – Kleurrijk glas Nunspeet.

Door middel van glasfusing worden kleurrijke kunstwerken gemaakt die u zowel binnen als buiten kunt neerzetten. Zo heeft u het hele jaar een kleurtje in huis, tuin of balkon. De kunstwerken die ik maak zijn zowel abstract als realistisch, ook zijn er schalen en sieraden te koop.


Sinds 20 jaar zit ik met veel plezier met mijn handen in de klei. Het vormbare materiaal stelt mij in staat dat wat in mij leeft te “verbeelden”. Ik houd van vrolijke kleuren en verwerk graag een stukje humor in mijn werk. Ik heb 15 jaar workshops en cursussen gegeven, maar door de corona komt dit maar langzaam weer op gang. Ik experimenteer graag en heb diverse cursussen gevolgd.

         


De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor mij. De kleuren, mooie sterke en zachte lijnen, processen van groei en vergankelijkheid, en de schitterende patronen in alles. In mijn werk maak ik graag gebruik van wat de natuur voort brengt: bamboe, boomschors, bladeren, mos, takken. En omdat ik enorm van kleur hou, breng ik natuur en kleur samen.


Ook aanwezig met demonstraties tijdens Kunst om Dalfsen.

De helderheid en de transparante kleur en van glas, in samenhang met al het moois om mij heen, inspireren mij. Ik hou van beweging en energie in al zijn vormen.  Naast het maken van eigen glaskunstwerken, werk ik ook in opdracht. Wilt u meer info over een glaskunstwerk of een opdracht laten maken mail dan naar jagdantuma@kpnmail.nl


Ook aanwezig met demonstraties tijdens Kunst om Dalfsen.

Kunst is een verrijking van uw inrichting. Vanuit dit oogpunt maakt Carla Bohnert objecten met een uiteenlopende uitstraling. Carla Bohnert is kunstenares en heeft met haar aparte kijk op de schilderkunst vele schilderijen gecreëerd waarbij haar stijl van overlopende kleuren en diepte in haar werken in het oog springen.
Deze werken die zij schaart onder de noemer “Abstract Realisme” hebben als gemeenschappelijke factor de werking die het heeft als invulling van een interieur. Daarnaast creëert ze doeken in opdracht en werkt momenteel veel met glas en glas-in-lood


 • Fotoclub Dalfsen www.fotoclubdalfsen.nl –  hjpekkeriet@gmail.com

  Fotoclub Dalfsen heeft 25 enthousiaste fotografen die het leuk vinden beelden met elkaar te delen en van elkaar te leren. Op de clubavonden bespreken we ons werk en proberen we elkaar te inspireren en te stimuleren. In de Panoramazaal exposeren wij een aantal foto’s met als thema Urbex.


Ik ben al jong begonnen met schilderen. Op gebied van schilderijen ben ik autodidact. Ik ben gedreven om mijzelf steeds verder uit te dagen in mijn kunsten. In 2014 heb ik samen met een andere kunstenaar een kunstproject gedaan met  “dikke dames “. Ik ben hiermee doorgegaan tot 2018. In mijn schilderijen werk ik graag met verschillende technieken en thema”s, waarbij ik veel heb geëxperimenteerd met lakken en epoxy.

Inmiddels heb ik een deel van mijn kamer ingericht als atelier, waar ik, omringd door mijn katten gelukkige uren doorbreng.


Elze is vanaf de jaren tachtig bezig met klei. De eerste beginselen heeft Marry Algra haar bijgebracht. Door haar werd ze ook enthousiast voor Raku. Merendeels maak ze figuratieve beelden al dan niet raku-gestookt of alleen geglazuurd. De vormen zijn geïnspireerd door gevoelens en eenvoud. Met haar beelden probeert ze haar innerlijke gevoelens tot uiting te brengen.

De werkstukken zijn stuk voor stuk met de hand gevormd; daardoor is er niet één hetzelfde. Ze vind het prachtig om iets van klei te maken waarin mensen symboliek zien en waar je ook anderen een plezier mee kunt doen.

  


Al jong volgde ik – op aanraden van de tekenleraar – lessen op de Hazelhorstschool te Delft, een naschoolse activiteitencentrum voor creatieve ontwikkeling. Hierdoor werd mijn interesse voor kunst aangewakkerd. Sindsdien heb ik mij voortdurend op velerlei creatief gebied en ruimschoots met kunst en theater beziggehouden. Zo volgde ik cursussen modeltekenen bij MK24 in Amsterdam, Wackers Academy Amsterdam en aquarel- en pentekeningen bij Teekengenootschap Debutade in Hoorn. Inmiddels verdiep ik mij in diverse technieken bij o.a. ’t Open Atelier van Gertrud Wijnker en het BeeldhouwAtelier te Breda. Keramiek, beeldhouwen, schilderen, tekenen en bronzen vormen op dit moment mijn interesse. Ik beschouw het als een uitdaging om zich zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen. Voor deze Expositie vond ik inspiratie in Japanse prenten en dit leidde tot een serie pentekeningen van steeds hetzelfde vrouwbeeld in een wisselende ambiance.


Ook aanwezig met demonstraties tijdens Kunst om Dalfsen.

Van jongs af aan ben ik bezig met tekenen en schilderen. Ik werk vanuit bewondering voor mooie kleuren, schoonheid van dingen die ik zie en het verlangen om daar mijn eigen toon aan te geven. Als een schilderij je laat nadenken, je steeds opnieuw laat kijken, prikkelt, nieuwsgierig of blij maakt dan ben ik tevreden.

Naast mijn gevarieerde loopbaan is het schilderen een passie gebleven die ik blijf voeden met opleidingen en cursussen. Op dit moment doe ik met veel plezier de academische jaren aan de kunstacademie in Alkmaar.

Mijn werk is vooral figuratief, liefst met een surrealistische twist. Deze manier van werken vind ik fijn omdat het mij vrij laat in mijn mogelijkheden. Ik start met een opdracht, een idee en ga dan verder in vrije expressie. Het eindresultaat ligt dan ook niet van tevoren vast. Het blijft een verrassing.


Ook aanwezig met demonstraties tijdens Kunst om Dalfsen.

Een snufje magie, de kracht van eenvoud en diepgang van kleur brengen mij in de beleving van een andere dimensie waardoor in mijn tekeningen in grafiet/houtskool en schilderijen, in acryl of aquarel, fantasie en werkelijkheid samenkomen.

           


Ook aanwezig tijdens Kunst om Dalfsen met uitleg hoe je m.b.v. verschillende technieken, schilderen & tekenen kunt combineren met textiel & collagematerialen.

Van kind af aan, werd Sytske geboeid door natuur, kunst en spiritualiteit. Evenals door de verbinding tussen klank, kleur en zinvolle vormen.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, behaalde Sytske haar diploma Tekentherapeut/Tekentaaldocent. Daardoor kon zij vanaf 1990 van haar interesses haar beroep maken. Deels door haar eigen werk in verschillende materialen en technieken en deels door het geven van verscheidene soorten cursussen en workshops. 

Dit laatste doet zij alleen nog zeer incidenteel op aanvraag. Zij biedt geen cursusprogramma’s meer aan. Wel hoopt ze dat het plezier in het zelf-maken van teken-en schilderwerk iets is dat altijd bij haar zal blijven horen. 

           


Met behulp van diverse technieken maakt zij gebruiksgoed en (wand) objecten van keramiek. Haar werk komt doorgaans op organische wijze tot stand. 


Het verzamelen van alle plaatjes voor het Jumbo-album over Historisch Dalfsen heeft begin dit jaar veel losgemaakt bij menig Dalfsenaar! Daarom leek het de Historische Kring een leuk idee om een kleine selectie van de foto’s uit dit album nog eens op groot formaat te exposeren.