De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Week van de ontmoeting

Landelijk worden van 22 september tot 2 oktober tal van activiteiten georganiseerd in de “Week tegen de eenzaamheid” ofwel de “Week van de ontmoeting”.

Uiteraard doen Landstede Welzijn en SMON hier ook aan mee. Bij deze organisaties staat “omzien naar elkaar” namelijk hoog in het vaandel.

Daarom hebben lokale ondernemers en de welzijnsorganisaties de krachten gebundeld voor een  “Gebakjesactie”. In Dalfsen op maandag 26 september en woensdag 28 september een gebakjesactie en in Nieuwleusen is deze actie van vrijdag 23 september tot zaterdag 30 september. Bij deze actie gaan inwoners met een gebakje van Bakkerij van de Most (Dalfsen) of Bakkerij Timmer (Nieuwleusen) bij een buurtbewoner op bezoek, die niet vaak bezoek krijgt. Hoe leuk is het als iemand, die vaak alleen is, een keer bezoek krijgt voor een kopje koffie met een gebakje.

Wij zijn daarom op zoek naar mensen “met een groot hart”, mensen die het leuk vinden om eens een kopje koffie te gaan drinken bij een buurtbewoner die niet zoveel bezoek krijgt. Misschien kent u zelf wel iemand die het leuk zou vinden als u eens een kopje koffie komt drinken. In deze speciale actie-periode stellen de lokale bakkerijen v.d.Most en Timmer hiervoor gebakjes beschikbaar.

Bent u iemand met zo’n groot hart en zou u zich hier voor willen inzetten, stap dan eens op die buurtbewoner af en vraag of zij/hij het leuk zou vinden als u eens op de koffie komt. Als dat zo is dan maakt u hiervoor een afspraak (in de actieperiode) met deze buurtbewoner.

Vervolgens kunt u in Nieuwleusen bellen naar bakkerij Timmer (tel.: 481256) en u reserveert een gebakje voor de afgesproken dag. Zij zullen uw naam en de naam van de te bezoeken buurtbewoner en de afgesproken dag noteren. Op de afgesproken dag kunt u het gebakje bij bakkerij Timmer ophalen.

Voor de actie in Dalfsen kunt u zich aanmelden bij Landstede Welzijn (088-8508800) om daar uw gegevens door te geven.