De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Vanaf 1 februari start Mama Café Dalfsen in kulturhus Trefkoele+

Vanaf woensdag 1 februari is Dalfsen een Mama Café rijker (ook voor zwangeren, vaders en grootouders)

Verloskundige/coach Wietske van Luipen (Puur Ouderschap, www.puur-ouderschap.nl ) en contextueel therapeut/gezinscoach Tineke van Gorcum-van der Keijl (De Kapstok, www.de-kapstok.nl) starten met een aantal partners uit het kulturhus (bibliotheek, GGD IJsselland en speel-o-theek) in Trefkoele+ een Mama Café. Ook aanstaande ouders, papa’s, grootouders en oppas zijn uiteraard van harte welkom!

Waarom een Mama Café?
Wil je graag andere (aanstaande) ouders uit de buurt ontmoeten? Of ben je op zoek naar een gezellige ochtend met je kindje, waarbij je vaak ook nog inspirerende lezingen/sprekers treft? Dan is het Mama Café wat voor jou/jullie! Het mama café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders/verzorgers met jonge kinderen(0-4 jaar). Hier kun je andere ouders ontmoeten en kennis opdoen want er worden vaak extra activiteiten georganiseerd (zie agenda). Voel je vrij om eens binnen te lopen!

In het Mama Café Dalfsen kun je andere ouders ontmoeten, ervaringen uitwisselen en gezellig koffie drinken. De kinderen kunnen intussen lekker spelen. Er is een speelkleed, box en speelgoed van speel-o-theek Dalfsen aanwezig. Regelmatig zal een deskundige aanschuiven om wat meer te vertellen over thema’s rondom opgroeien en opvoeden van jonge kinderen en het ouderschap.

 

“Het Mama Café verbindt, ondersteunt en adviseert”

Wanneer?
Het Mama Café is elke 1e woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in het PlusCafé van kulturhus Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat 109 in Dalfsen. Jullie zijn van harte welkom, de toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Het eerste kopje koffie is gratis.

Voor wie?
(Aanstaande)ouders en verzorgers en hun kinderen van 0- 4 jaar uit Dalfsen en omgeving.

Mama Café in het kort:

* Gezellige ontmoetingsplek voor jonge ouders

* Veilig speelgoed

* Entree is gratis

* Informatieve workshops en presentaties

* Ervaringen uitwisselen en vragen stellen aan deskundigen

* Regelmatig extra activiteiten

* Steun krijgen bij elkaar en inspiratie opdoen

……Voel je vrij om eens binnen te lopen!


Leuk!
Als blijkt dat er ook behoefte is aan een Mama Café voor oudere kinderen, dan wordt bekeken of er meerdere cafés kunnen worden gestart.

Vragen?
Voor meer informatie over het Mama Café kun je contact opnemen met

  • Rinette van der Vliet, programma coördinator Kulturhus Trefkoele+, via:
  • r.vandervliet@bibliotheekdalfsen.nl of 06 – 8353 2379
  • Wietske van Luipen, verloskundige/coach via info@puur-ouderschap.nl /www.puur-ouderschap.nl of 06-40281816
  • Tineke van Gorcum-van der Keijl contextueel therapeut/gezinscoach, via Tineke@de-kapstok.nl; www.de-kapstok.nl of 06-22603693

Of kijk binnenkort op de facebook pagina van Mama Café Dalfsen.

Het Mama Café is een initiatief van:

logo-groter-google  kapstok-2puur-ouderschap-logo_puurouderschap   ggd-ijsselland-cmyk-voor-briefpapierlogo_bibl-klein-2