De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Morrenhof-Jansen Dalfsen doet stap terug

Helaas heeft Morrenhof-Jansen Dalfsen gisteravond moeten besluiten om toch geen team uit te laten komen in de Eredivisie. Alle inspanningen van de afgelopen weken hebben niet geleid tot een team waarmee volwaardig meegespeeld kan worden in de hoogste divisie. “En dan kiezen we er niet voor om een team op te offeren om koste wat het kost op het hoogste niveau te spelen”, vertelt voorzitter Hans Muscus.

Selectie nieuwe speelsters
Afgelopen weken zijn diverse speelsters benaderd en zijn er 2 trainingsdagen georganiseerd. Geweldig om te zien hoeveel talent er op de trainingen te zien was. Veel speelsters met potentie voor het hoogste niveau. Aan de inzet en het enthousiasme heeft het niet gelegen. Maar de bezetting op een aantal posities en ervaring was onvoldoende om een volwaardig team te vormen.
Positief terug kijken op afgelopen periode “Wat we als zeer positief hebben ervaren is dat de hoofdsponsor positief en zonder voorbehoud achter de nieuwe koers stond”’ vervolgt Muscus. “Hierdoor sloten veel trouwe sponsoren zich aan en was aan de voorwaarden voldaan om eredivisie te kunnen spelen. Ook hadden we in Jan Majoor een trainer gevonden die zich durfde uit te spreken en vol voor het nieuwe team is gegaan. Heel jammer dat deze durf en lef niet heeft geleid tot een volwaardig eredivisiewaardig team.“


Toekomst

“Gelukkig hebben we voldoende potentie om verder te bouwen met onze vereniging” vervolgt Hans Muscus. “Geen eredivisie is niet het einde van de handbal in Dalfsen. Ons talentvolle dames 2 team is al weer in voorbereiding van het nieuwe seizoen en zal met verve de vereniging vertegenwoordigen. We hebben afgelopen jaren bewezen veerkrachtig te zijn en gaan vol enthousiasme door met de ontwikkeling die ingezet is. Samen met Morrenhof-Jansen en trainer Jan Majoor kunnen we in ieder geval zeggen dat we er alles aan gedaan hebben.”