De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Kinderboekenweek 2016

Voor altijd jong! Dat is het motto van de Kinderboekenweek (5 t/m 18 oktober), die draait om opa’s en oma’s.

 

In bibliotheek Dalfsen speelt op woensdagmiddag 5 oktober om 14.00 uur in het kader van de Kinderboekenweek 2016 , Ron Vernout de muzikale (vertel)voorstelling: ‘De oma van Masja en Dasja’. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

De voorstelling is geïnspireerd op een verhaal uit Rusland.

Het is vakantie. Masja en Dasja logeren bij hun oma. Het is er heel gezellig en

ze doen allerlei leuke dingen samen. Als de meisjes op een keer te ver het bos in gaan,

worden ze mee naar huis genomen door een grote beer. Hij wil dat ze voor hem gaan koken en schoonmaken, voor hem zorgen. Masja en Dasja zijn zo bang voor de beer, dat het schoonmaken en het koken helemaal niet lukken. Gelukkig worden ze door oma ontdekt en gered (ze heeft een heel slim plan). Daarna is er voor Masja en Dasja nog genoeg vakantie over, om bij te komen van hun avontuur. En natuurlijk om plezier te maken met hun bijzondere oma..
Vanaf 1 oktober kunnen gratis kaartjes gehaald worden in bibliotheek Dalfsen tijdens bemande uren (13.00 – 18.00 uur).

 

In bibliotheek Nieuwleusen, beginnen we om 10.00 uur met het maandelijkse  Boekstartcafe, thema Opa en oma in de herfst. Janneke, Karin en Ingrid lezen weer voor en zingen liedjes voor de allerkleinsten.

Van 13.30 -14.30 uur leest Marrie van Ankum diezelfde middag voor aan kinderen van 4 tot en met 6 jaar uit boeken die ook met Opa’s  en oma’s te maken hebben.

 

Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel ‘Codewoord’, een digitaal spel dat op de website van de bibliotheek staat. Ga naar www.bibliotheekdalfsen.nl/jeugd en klik op de banner Codewoord (beschikbaar vanaf 5 oktober). Het spel  ‘Codewoord’ wordt voor het zesde jaar aangeboden.

Leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen in de Bibliotheek, in de klas of thuis aan de slag met het spel. Er worden vragen gesteld die passen bij het thema opa’s en oma’s: ‘voor altijd jong’. Kinderen verdienen letters door de vraag juist te beantwoorden. Aan het eind van het spel volgt een puzzelopdracht met alle verdiende letters om achter het Codewoord te komen.

Per spel worden er zes vragen gepresenteerd. In Codewoord zitten veel meer vragen, door roulatie ziet Codewoord er elke keer anders uit.

Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot.

De winnaar wordt bekend gemaakt door de Bibliotheek.

 

In bibliotheek Dalfsen is er op donderdag 6 oktober Boekstartcafe . Thema Dieren(dag).

Janny en Hillie gaan voor de kleintjes weer voorlezen en liedjes zingen.
Neem je eigen dierenknuffel mee.