De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Jaarlijkse scootmobieltraining

Jaarlijkse scootmobieltraining

Voor alle scootmobiel gebruikers in de gemeente Dalfsen organiseert SAAM Welzijn, in nauwe samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, afd. Dalfsen de ouderenbonden en Platform Gehandicapten ook dit jaar weer een gratis scootmobieltraining om u te informeren over de actuele verkeersregels en te oefenen op een uitgezet parcours waarbij lastige obstakels, onder deskundige begeleiding genomen kunnen worden.

De scootmobiel gebruiker is steeds meer een vertrouwde verschijning in het verkeer. De scootmobiel is voor steeds meer mensen een uitkomst om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.
Toch kan deelnemen aan het verkeer een heel waagstuk zijn. Door leeftijd, gebruik van medicijnen of door ziekte kunnen overzicht en reactievermogen veranderen. Daarbij komt dat de verkeersregels met enige regelmaat veranderen, waardoor u zich misschien onzeker en angstig gaan voelen in het verkeer. Reden genoeg om deze jaarlijkse training uit te voeren.
De geplande training bestaat uit een theorieles op woensdag 16 mei ’s morgens om 10.00 uur in de Panoramazaal (eerste verdieping) van de Trefkoele+  te Dalfsen. Tijdens de theorieles worden de huidige verkeersregels, met illustratie van een fotopresentatie, met u doorgenomen.
De praktijkles is een week later op woensdag 23 mei ook om 10.00 uur en bij voldoende aanmelding ook om 13.30 uur.
Het is een waardevolle jaarlijkse training waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Taxivervoer voor u en uw scootmobiel, van en naar de Trefkoele+, zal indien nodig geregeld worden. De kosten hiervan zijn voor rekening van de organisatie.

U moet zich wel aanmelden voor deelname aan de training. Dit kan tot 13 april 2018 bij SAAM Welzijn, tel.: 0572-372882 of per mail info@swolemelerveld.nl