De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Home Start ouder-kind feest geslaagd

Op woensdagmiddag 26 juni organiseerde Home-Start het Ouder- & Kindfeest in de Trefkoele, om te vieren dat Home-Start landelijk 25 jaar bestaat en in Dalfsen nu 1 jaar. Een goede reden voor een feestje en een mooi moment om Home-Start wat bekender te maken onder de Dalfsenaren. Alle gezinnen met kinderen t/m 12 jaar uit de gemeente Dalfsen, waren dan ook uitgenodigd.

Wat is Home-Start ook alweer? Het is een programma waarbij een ouder een andere ouder een steuntje in de rug geeft. Ongeveer een jaar lang zal de vrijwilliger als maatje voor de ouder, wekelijks langsgaan. De ouder geeft vervolgens aan waar hij of zij behoefte aan heeft. Dit kan een kopje koffie drinken zijn, erop uit gaan met of zonder de kinderen of samen kijken hoe het netwerk vergroot kan worden. Geen hulpverlening, maar wel net even dat steuntje.

Het was spannend hoeveel gezinnen op het feest zouden afkomen. Het is een warme week en veel kinderen zoeken verkoeling bij een zwembad. Gelukkig arriveerden de eerste kinderen al voor aankomsttijd op het feest en het kon dus beginnen! Lasergamen was ontzettend populair en op de tweede plaats kwam duidelijk het schminken. Vrolijk geverfde gezichtjes, huppelden van spel naar spel. Er zijn lekkere cakejes gedecoreerd, prachtige schilderijtjes gemaakt en een heleboel vlaggetjes versierd. Deze zullen komen te hangen aan de langste vlaggetjeslijn ter wereld. Samen met de vlaggetjes van duizenden kinderen uit heel Nederland. Wethouder Jan Uitslag heeft ook nog even zijn gezicht laten zien. Al met al hebben zowel de kinderen als de ouders en vrijwilligers een gezellige middag gehad. En daarmee kunnen we concluderen dat het geslaagd was!