De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Expositie in Trefkoele+

Sinds afgelopen week is er in het hele pand nieuwe kunst te zien. Er hangt een expositie met ruim veertig schilderijen van kunstenares Steef Vermeulen. In 1945 is ze geboren in Andelst in de Betuwe en woont nu samen met haar man in Wenum Wiesel. Hieronder beschrijft ze hoe ze aan haar hobby gekomen is en waar ze haar inspiratie vandaan haalt.

Hoe ben ik aan mijn hobby gekomen?
Op mijn 62ste verjaardag kreeg ik van mijn zus een tekenblok zes
potloden. Mijn gedachten waren toen: ” Wat moet ik daarmee?”
Maar ik vond het ook verrassend. Mijn zus zei: Geef het maar terug als je het niet leuk vindt, maar probeer het een keer.En dat heb ik gedaan.
Ik ben begonnen met het tekenen van olifanten er gebeurde van alles. Binnen een half uur had ik een mooie olifant op papier, even later een appel. Het lukte zomaar. Ik heb er erg om moeten lachen samen met mijn man. Hele dagen zat ik te tekenen met veel plezier en zoveel ideeën in mijn hoofd, geweldig. Na ander half jaar heel veel getekend te hebben, kon het schilderen natuurlijk niet uitblijven. Ook dat was voor mij een verrassende ontdekkingstocht. Nu 9 jaar later, waarvan 6 jaar met schilderles, zijn tekenen en schilderen mijn grootste hobby.
Dagelijks geniet ik daarvan.

Waar komt mijn inspiratie vandaan?
De inspiratie zit in alles wat ik meegemaakt heb en in wat ik zie en hoor, alles is namelijk in beeld vast te leggen.
Bij ieder schilderij een verhaal.
Ik zou het geweldig vinden een e-mail of telefoontje van u te ontvangen met uw reactie op mijn schilderijen.
Steef Vermeulen
Oude Zwolseweg 21
7345 BA Wenum Wiessel

E-mail:steef@vermeulen.w
website:steefvermeulen.nl
Tel. 055-5211026