De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

3e open dalfser 5-ball kampioenschap een groot succes!

DALFSEN –Afgelopen donderdagavond heerste er in de biljartruimte van de Trefkoele+ een ongekende sfeer tijdens de finale van het Open Dalfser 5-Ball kampioenschap. Waar het bij de districtswedstrijden libre meestal erg rustig is rondom de tafels met de groene lakens, leek het nu wel op een dartszaal. Het publiek leefde enthousiast mee met de resultaten van de biljarters die deelnamen aan de finale wedstrijden. Dinsdagmiddag en avond en woensdagmiddag werden de voorwedstrijden gespeeld waaruit 12 finalisten naar voren kwamen die op donderdagavond met veel publiek op de tribunes gingen uitmaken wie de derde 5 Ball kampioen van Dalfsen zou worden.

5 Ball is een nieuwe spelsoort in de biljartsport. Wat de puntentelling betreft heeft het wel iets weg van de dartssport. Wie het eerste van 51 op 0 eindigt is winnaar. De speelballen (wit en geel) hebben ieder een waarde van 4, de groene bal 1 en de blauwe en de rode bal respectievelijk 6 en 2. Per beurt kan er maximaal 13 punten worden gescoord. Om te kunnen scoren moeten er altijd twee ballen worden geraakt. En daar zit hem nu juist de kneep. Precies uitkomen op 0.

Wat vooral opviel was dat het aantal deelnemers dit jaar 31 bedroeg. Ruim 10 meer dan vorig jaar. En dat waren niet alleen biljarters van de biljartvereniging De Trefkoele -die de organisatie op voortreffelijke wijze verzorgde – maar ook enthousiaste inwoners van Dalfsen die het leuk vinden om eens op een andere manier kennis te maken met de biljartsport. En er waren zelfs al gasten uit Zwolle. De 12 finalisten werden in vier poules van drie verdeeld. De winnaars van deze poules moesten uitmaken wie zich kampioen van 2016 mocht noemen. En net als bij de twee vorige edities behoorden Jannes Pot en Jan Lindeboom tot de laatste vier. Maar twee nieuwkomers dienden zich ook aan voor de titel en dat waren Wim Bosch – jawel hij van de Trefkoele+ – en een van de gasten uit Zwolle: Ton Ennik. In de spannende strijd om de derde en vierde plaats was Jan Lindeboom net iets beter dan Jannes Pot en in de finale bleek dat Ton Ennik meer routine liet zien dan Wim Bosch. Het werd dan ook Ton Ennik die zich het hele jaar kampioen 5 Ball van Dalfsen mag noemen. Terugkijkend was het een zeer geslaagd toernooi in een sfeervolle ambiance van de Trefkoele +. Voor herhaling vatbaar!