De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Nieuwe taalcoaches gezocht

Nieuwe taalcoaches gezocht in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld

Wil jij vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als taalcoach kan je hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Als taalcoach zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van één of meerdere basisvaardigheden zoals spreken, lezen en schrijven. Je leert bijvoorbeeld aan een taalvrager hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een gesprek met de huisarts voert. Het kan daarbij gaan om geboren en getogen Nederlanders maar ook om vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië of Eritrea, die hier zijn komen wonen. Eén keer per week gaan de taalcoach en de deelnemer met elkaar aan de slag.

Het Taalpunt is op zoek naar nieuwe taalcoaches in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. Voordat je aan de slag gaat als taalcoach volg je een basistraining van vier dagdelen. De eerste bijeenkomst is op dinsdagmiddag 9 oktober van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij de taalpuntcoördinator Hanneke Ardesch, tel: 0529 – 432413, e-mail: taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl