De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Dag van de Wilsverklaring – informatiepunt en gratis lezing

Op zaterdag 7 oktober as. is de Dag van de Wilsverklaring. Hoe het einde van het leven eruitziet is niet te voorspellen. Je kunt er wel invloed op hebben. Schrijf jouw wensen op in een wilsverklaring en bespreek deze met arts en naasten. Ook als je denkt dat alles geregeld is.

 

De NVVE helpt je op weg met een informatiepunt en lezing waarop je antwoord krijgt op vragen zoals: wat is een wilsverklaring, wat is het verschil tussen een wilsverklaring en een levenstestament, hoe stel je een wilsverklaring op en hoe voer je het gesprek hierover? NVVE medewerkers geven een aantal praktische tips om je op weg te helpen, zodat je zelf aan de slag kunt met jouw wilsverklaring.

 

Lezing

Van 13.00 tot 13.45 uur is de lezing: Wat je over wilsverklaringen weten wil. Deze lezing gaat speciaal over wat je opschrijft om jouw wilsverklaring sterk en persoonlijk te maken. De lezing is gratis.

 

Informatiepunt

Tussen 13.45 tot 14.30 uur kun je binnenlopen voor een gesprek en informatie over wilsverklaringen.

 

Wat kun je verwachten?
Tijdens de dag van de wilsverklaring maak je kennis met de drie wilsverklaringen: het schriftelijk euthanasieverzoek, het schriftelijk behandelverbod en de volmacht medische beslissingen. Je weet wat het nut ervan is en hoe je het gesprek voert over het levenseinde. Nú, niet later!

oktober 7 @ 12:30
12:30 — 14:00 (1h 30′)

Bibliotheek Dalfsen