De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Informatiebijeenkomst digitale veiligheid en Mobile Media Lab van de politie in de gemeente Dalfsen. Komt u langs?

Van 11 t/m 16 april wordt de ‘Week Digitaal Veilig IJsselland’ in gemeente Dalfsen georganiseerd. Een week die in het teken staat van bewustwording en weerbaarheid van digitale criminaliteit. De politie en gemeenten komen tijdens de Week Digitaal Veilig IJsselland naar inwoners toe.

 

Informatiebijeenkomst digitale veiligheid

Dinsdagmiddag 12 april om 15:00 uur trapt burgemeester Erica van Lente de informatiebijeenkomst Digitale Veiligheid af in de Spiegelzaal van Trefkoele+ in Dalfsen. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst over digitale veiligheid. Voor koffie, thee en wat lekkers is gezorgd.

Criminelen plegen steeds vaker strafbare feiten met behulp van internet. Denk aan het illegaal binnendringen in je computer, bankpasfraude, oplichting via valse websites en vriend-in-noodfraude. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt u bijgepraat over deze verschillende manieren van criminaliteit. Hoe kunt u dit herkennen en wat kunt u doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt? De vrijwilligers van de bibliotheek zullen u voorlichten over dit onderwerp. Heeft u vragen over uw laptop, tablet of mobiele telefoon? Neemt u deze dan mee. U kunt deze middag ook vragen stellen over het veilig reizen met het Openbaar Vervoer.

 

Mobile Media Lab van de politie

Praat en denk met ons mee in het Mobile Media Lab van de politie en krijg informatie, tips en trucs om digitaal veilig te zijn en te blijven. Donderdagmiddag 14 april bent u tussen 13:30-16:30 uur van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij het Mobile Media Lab van de politie op het Kroonplein in Lemelerveld. In deze grote vrachtwagen kunt u bijvoorbeeld een phishingQuiz doen en zijn diverse filmpjes te zien over digitale criminaliteit. Ook kunt u met gemeente en politie in gesprek onder genot van een kopje koffie/thee.

 

Meer informatie?

Vragen over de informatiebijeenkomst of het Mobile Media Lab? Neemt u dan contact op met de gemeente via 140539. Wilt u alvast meer informatie of direct aan de slag om uw digitale veiligheid te vergroten? Kijk dan op www.veiliginternetten.nl.

 

april 12 @ 15:00
15:00 — 16:30 (1h 30′)