De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Heb je altijd al eens willen 3D printen? Of wil je iets in hout laseren met een echte lasersnijder? Heb je een t-shirt die je met een gave opdruk wilt bedrukken? Dit kun je allemaal zelf doen met de Makerkar, een mobiel fablab.

Kom voor een vrijblijvend bezoek en informatie op de woensdagmiddag eens langs in de Makersplaats in Bibliotheek Nieuwleusen; daar staat de Makerkar tot en met de zomervakantie.

Voor wie ?
Bibliotheek Dalfsen wil voor een breed publiek het leren van nieuwe digitale vaardigheden aanbieden.

Omschrijving:
Daarom organiseren we demonstraties en workshops met de Makerkar, een flexibel mobiel fablab. Onze doelgroep is kinderen en volwassenen.

Wat kun je maken ?
In de makersplaats hebben we een 3D-printer, een vinylsnijder en een lasersnijder. Je maakt je ontwerp op de aangesloten laptops met bijbehorende software. Na een training kun je dan je ontwerp printen, rasteren, graveren of uitsnijden. Er is geen specifieke wetenschappelijke of technische voorkennis nodig.

Tarieven
We rekenen een klein bedrag voor de materiaalkosten tijdens het inloopspreekuur of als je na een korte instructie onder begeleiding gebruik wilt maken van de apparatuur.

Meer info op de website van de Bibliotheek.

oktober 23 @ 14:00
14:00 — 15:30 (1h 30′)

Bibliotheek Dalfsen

Bibliotheek Dalfen