De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Het NK Jongleren is voor zowel ervaren, professionele jongleurs als voor nieuw, opkomend talent en voor jongleurs van zowel binnen als buiten Nederland.

Deelnemers konden zich afgelopen jaar voor maar liefst zeven verschillende competities inschrijven: ballen, kegels, ringen, diabolo, devilstick, passing en natuurlijk de actcompetitie. Om bij te komen van alle spanning die dit spektakel teweeg brengt is er tussen de competities door zowel voor deelnemers als voor bezoekers de gelegenheid om zelf of samen te jongleren in de sportzaal.

 

Het NK Jongleren dient veel verschillende functies. Voor aanstormend talent biedt het een podium, terwijl het voor doorgewinterde jongleurs een motivatie is zich verder te ontwikkelen. Bezoekers kunnen zich laten inspireren en gelijkgestemden ontmoeten. Voor deelnemers biedt het NK Jongleren de mogelijkheid om feedback te krijgen van een professionele jury.

 

Sinds 2016 is het NK Jongleren een Open NK. Dit houdt in dat jongleurs uit verschillende landen kunnen deelnemen. Er wordt ook een prijs uitgedeeld aan de beste Nederlander. Door deelnemers uit de hele wereld te hebben biedt het Open NK Jongleren meer uitdaging voor de Nederlandse jongleurs, geeft het meer mogelijkheid verschillende stijlen uit te wisselen en creëert het een hechtere community. Het NK Jongleren is “voor jongleurs, door jongleurs”. Dit houdt in dat de (Nederlandse) jongleergemeenschap inspraak heeft over de reglementen en de aanpassingen daarvan.

 

januari 3 @ 14:35
14:35 — 14:35 (24h)

Sporthal 1

NK Jongleren